Taikinataikuri
täytti viime viikolla vuosia, mutta kaiken raparperi- ja juhannushölinän
keskellä en ehtinyt leipoa mitään nimenomaan blogin synttäreitä ajatellen.
Tässä se nyt kuitenkin tulee: pirteitä muffineja juuri sopivan makealla ja
super täyteläisellä valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteella.
Sitruunamuffinit:
12kpl
2 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan
raastettu kuori
0,5 dl
sitruunanmehua
0,5 dl öljyä
Vaahdota
huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Pese luomu sitruuna
kevyesti harjaten lämpimällä vedellä ja raasta kuori munasokerivaahtoon.
Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan vuorotellen
maitoa/sitruunanmehua/öljyä ja jauhoja siivilän läpi, siten että lisäät
viimeisenä jauhoja.
Annostele taikina
muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Jos käytät
muffinipeltiä, kannattaa leivonnaiset nostaa heti uunista pois oton jälkeen
pois koloista niin ne eivät kuivu.
180 g maustamatonta
tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
Sitruunan kuorta
raastettuna
Nonparelleja
Siivilöi
tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja vatkaa seosta sähkövatkaimella muutama
minuutti niin, että se notkistuu ja muuttuu "veteläksi".
Sulata valkosuklaa
mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa välillä sekoittaen melko juoksevaksi
ja lisää suklaasula tuorejuustoseokseen. Vatkaa tasaiseksi.
Siirrä kuorrute
pursotinpussiin ja siirrä noin vartiksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy ja
kuorrutteesta tulee paremmin pursotettavaa.
Pursota muffinit
haluamallasi tavalla. Kuorrute riittää jonkin verran reilumpiin pursotuksiin
kuin kuvassa.
Viimeistele muffinit
esimerkiksi nonparelleilla ja sitruunankuoriraasteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti