torstai 29. kesäkuuta 2017

Sirtuunamuffinit ja valkosuklaakuorrute

Taikinataikuri täytti viime viikolla vuosia, mutta kaiken raparperi- ja juhannushölinän keskellä en ehtinyt leipoa mitään nimenomaan blogin synttäreitä ajatellen. Tässä se nyt kuitenkin tulee: pirteitä muffineja juuri sopivan makealla ja super täyteläisellä valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteella.



Sitruunamuffinit:
12kpl

2 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunanmehua
0,5 dl öljyä

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Pese luomu sitruuna kevyesti harjaten lämpimällä vedellä ja raasta kuori munasokerivaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan vuorotellen maitoa/sitruunanmehua/öljyä ja jauhoja siivilän läpi, siten että lisäät viimeisenä jauhoja.

Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Jos käytät muffinipeltiä, kannattaa leivonnaiset nostaa heti uunista pois oton jälkeen pois koloista niin ne eivät kuivu.


Valkosuklaakuorrute:

180 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

Sitruunan kuorta raastettuna
Nonparelleja


Siivilöi tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja vatkaa seosta sähkövatkaimella muutama minuutti niin, että se notkistuu ja muuttuu "veteläksi".

Sulata valkosuklaa mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa välillä sekoittaen melko juoksevaksi ja lisää suklaasula tuorejuustoseokseen. Vatkaa tasaiseksi.

Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja siirrä noin vartiksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy ja kuorrutteesta tulee paremmin pursotettavaa.

Pursota muffinit haluamallasi tavalla. Kuorrute riittää jonkin verran reilumpiin pursotuksiin kuin kuvassa.


Viimeistele muffinit esimerkiksi nonparelleilla ja sitruunankuoriraasteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti