Kesälomani on jo nyt
äitynyt pelkäksi leipomiseksi. Vaikka muutakin ohjelmaa on viimepäiviin
mahtunut, olen kotona ollut heti kiinni vispilän tai lastan varressa
inspiraatiota ja ideoita pursuten. Taas siis uutta reseptiä pukkaa, ei tosin
omaa tuotosta tällä kertaa. Tämän kakun ohje on nimittäin peräisin äitini
arkistoista ja kuuluu niihin, joita tulee leivottua aina vain uudestaan ja
uudestaan. Kun puhutaan raparperista, tulee mieleeni heti tämä nimenomainen
kakku, jota on tullut syötyä joka vuosi vähintään kerran ja minun puolestani
syödään jatkossakin. Koska en kuitenkaan voi ihan pitäytyä
"etiketissä", kokeilin kakkua tällä kertaa torvikakkuvuokaan, vaikka
aina ennen se on syntynyt leipävuoassa. Raparperiakin saattoi lipsahtaa vähän
tai ei niin vähääkään enemmän kuin kolme desiä, mutta suosittelen pitäytymään
ohjeessa, koska runsas raparperi tekee kakusta hajoavaisen,
"reikäisen".
Ihana raparperikakku:
3 dl raparperia
kuutioina
150 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta
Kuori ja kuutioi
raparperinvarret (n.1,5 vartta).
Vatkaa
huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat ja sekoita
tasaiseksi.
Yhdistä kuivat
aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Lisää lopuksi raparperit.
Voitele suorakaiteen
mallinen leipävuoka (tai torvikakkuvuoka, myös korppujauhota) ja kaada taikina
vuokaan.
Paista kakkua 175
asteessa n. 50-60 minuuttia.
Tarjoile kakku
vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti