tiistai 20. kesäkuuta 2017

Supermehevä Raparperikeikaus

Pulla- ja jäätelöhairahdusten jälkeen palasin taas satokauden helmeen: raparperiin. Nyt se tarjoillaan keikauskakussa, joka on aivan supermehevä ja juuri sopivasti mantelinen.



Raparperikeikauskakku:

2 isoa raparperin vartta
200 g margariinia
1,5 dl + 1 rkl fariinisokeria
1,5 + 1 rkl sokeria
3 munaa
0,5 dl maitoa
1 ps (75-80g) mantelijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Pingota 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka kauttaaltaan, etenkin pohja huolellisesti. Ripottele pohjalle 1 rkl fariinisokeria sekä tavallista sokeria.

Kuori raparperit ja asettele ne haluamallasi tavalla vuoan pohjalle.

Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen margariini sekä sokerit. Lisää joukkoon munat ja maito. Lisää sitten mantelijauhe. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muutamassa erässä taikinan joukkoon.

Kaada taikina vuokaan raparperien päälle ja paista kakkua 175 asteessa n. 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Peitä kakku leivinpaperilla jos se tummuu pinnasta liikaa.

Anna kakun jäähtyä ja keikauta se sitten tarjoilulautaselle.


Tarjoile vaniljakastikkeella tai ilman. Tämä kakku on niin mehevä, että toimii mainiosti ilman lisukkeitakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti