Pulla- ja
jäätelöhairahdusten jälkeen palasin taas satokauden helmeen: raparperiin. Nyt
se tarjoillaan keikauskakussa, joka on aivan supermehevä ja juuri sopivasti
mantelinen.
Raparperikeikauskakku:
2 isoa raparperin
vartta
200 g margariinia
1,5 dl + 1 rkl
fariinisokeria
1,5 + 1 rkl sokeria
3 munaa
0,5 dl maitoa
1 ps (75-80g)
mantelijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
Pingota 18 cm
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka kauttaaltaan, etenkin
pohja huolellisesti. Ripottele pohjalle 1 rkl fariinisokeria sekä tavallista
sokeria.
Kuori raparperit ja
asettele ne haluamallasi tavalla vuoan pohjalle.
Vaahdota kulhossa
huoneenlämpöinen margariini sekä sokerit. Lisää joukkoon munat ja maito. Lisää
sitten mantelijauhe. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne
muutamassa erässä taikinan joukkoon.
Kaada taikina
vuokaan raparperien päälle ja paista kakkua 175 asteessa n. 1 tunti. Tarkista
kypsyys puutikulla. Peitä kakku leivinpaperilla jos se tummuu pinnasta liikaa.
Anna kakun jäähtyä
ja keikauta se sitten tarjoilulautaselle.
Tarjoile
vaniljakastikkeella tai ilman. Tämä kakku on niin mehevä, että toimii mainiosti
ilman lisukkeitakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti