sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Omenapannukakku


Jos en asiaa vielä kyllin äänekkäästi ole mainostanut, niin tänä vuonna tosiaan on hukuttu omeniin ja niitä on luovuuden rajoissa tarjoiltu niin puurossa kuin piirakassa ja kakussakin. Mokoma omenatulva on myös poikinut monia uusia herkkuja, joista tämä vaatimaton pannukakku ei tosiaan jää häntäpäähän. Ja tätä voi hyvällä omallatunnolla pistellä poskeen vähä reilummissakin määrissä, mikä on mainiota jo siksi, että niin siinä tosiaan käy ihan itsestäänkin, suuhun päätyy huomaamatta pala jos toinenkin.



Omenapannukakku:
Pellillinen

5 dl omenasosetta (n.6 omenaa)
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1,5 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria


Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri. Jos käytät makeaa omenalaatua leivontaomenoiden sijaan, kannattaa sokeria käyttää ensin vain esim. 1 dl ja lisätä tarvittaessa valmiiseen soseeseen.

Kuumenna vesi kattilan pohjalla kiehuvaksi ja sekoittele sitten omenoita pariin otteeseen. Laske sitten hellan tehoa ja anna seoksen kiehua hiljalleen n.30 minuuttia.

Soseuta omenat sileäksi soseeksi ja siirrä sose kulhoon.

Mittaa soseen joukkoon maito, vehnäjauhot muutamassa erässä sekä munat. Mausta taikina kanelilla ja vaniljasokerilla.

Kaada taikina korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa n.45 minuuttia.

Anna pannarin jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua, niin että se ehtii asettua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti