Jos en asiaa vielä
kyllin äänekkäästi ole mainostanut, niin tänä vuonna tosiaan on hukuttu omeniin
ja niitä on luovuuden rajoissa tarjoiltu niin puurossa kuin piirakassa ja
kakussakin. Mokoma omenatulva on myös poikinut monia uusia herkkuja, joista
tämä vaatimaton pannukakku ei tosiaan jää häntäpäähän. Ja tätä voi hyvällä
omallatunnolla pistellä poskeen vähä reilummissakin määrissä, mikä on mainiota
jo siksi, että niin siinä tosiaan käy ihan itsestäänkin, suuhun päätyy
huomaamatta pala jos toinenkin.
Omenapannukakku:
Pellillinen
5 dl omenasosetta
(n.6 omenaa)
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1,5 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Kuori ja paloittele
omenat kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri. Jos käytät makeaa omenalaatua
leivontaomenoiden sijaan, kannattaa sokeria käyttää ensin vain esim. 1 dl ja
lisätä tarvittaessa valmiiseen soseeseen.
Kuumenna vesi
kattilan pohjalla kiehuvaksi ja sekoittele sitten omenoita pariin otteeseen.
Laske sitten hellan tehoa ja anna seoksen kiehua hiljalleen n.30 minuuttia.
Soseuta omenat
sileäksi soseeksi ja siirrä sose kulhoon.
Mittaa soseen
joukkoon maito, vehnäjauhot muutamassa erässä sekä munat. Mausta taikina
kanelilla ja vaniljasokerilla.
Kaada taikina
korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pannukakkua
200 asteisessa uunissa n.45 minuuttia.
Anna pannarin
jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua, niin että se ehtii asettua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti