keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Paahdettu kikherne-bataattipelti

Ehkä merkittävin viimeisen vuoden aikana tekemäni havainto on se, millainen vaikutus paahtamisella on. Oli kyseessä sitten raaka-aine kuin raaka-aine, broileri taikka peruna, maistuu se kaksin verroin tai vähintään puolitoistakertaisesti paremmalta jos kypsentämisen suorittaa uunissa. Huvittavinta tässä on se, että paahtamalla kypsentäminen on vielä helpompaakin; kukkakaalien ja porkkanoiden saa vain antaa olla ja möllöttää uunissa, kun kattilaa pitää vähintään pitää silmällä ja fileitä kääntää pannulla. Tämä kyseinen paahtoruoka rakentui bataatin ympärille, sillä olen viimeaikoina huomannut himoitsevani sitä useampaan otteeseen. Tajusin myös, etten ole vähään aikaan syönyt kikherneitä ja parsakaali tuo mukavasti väriä ja on paitsi herkullista. Sipuli puolestaan on aina paikallaan. Kaupassa arvoin halloumijuuston ja kananmunien välillä ja päädyin sitten lopulta muniin. Mutta siis halloumijuusto on varmaan paikallaan munien sijasta. Vaikka uunijuurekset eivät mielestäni vaadi kuin öljyä ja ripauksen suolaa, heittelin tällä kertaa vähän yrttejäkin sekaan. Hyvää tuli, vähän liiankin, heh.





Paahdettu kikherne-bataattipelti:
4 annosta

2 isoa bataattia
800 g parsakaalia (2 kpl)
2 tlk (400-460g) kikherneitä suolaliemessä
1 sipuli
0,5 dl oliiviöljyä
1/3 dl soijakastiketta
1 tl oreganoa
1 tl rosmariinia
4 munaa

Valkosipuli-yrttiranskankermaa


Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa parsakaalista nuput. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi tai puolirenkaiksi.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä sille bataatit, parsakaalit, kikherneet ja sipuli. Valuta päälle öljy ja soijakastike sekä ripottele mausteet. Sekoita huolellisesti.

Paista vihanneksia 200 asteessa uunin keskitasolla 40 minuuttia. Sekoita vihanneksia puolessa välissä. Nosta sitten pelti hetkeksi uunista ja riko päälle munat ja jatka paistamista vielä n.5 minuuttia niin, että munat ovat suurin piirtein hyytyneet.


Tarjoa esimerkiksi valkosipuli-yrtti-maustetun ranskankerman kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti