Ehkä merkittävin
viimeisen vuoden aikana tekemäni havainto on se, millainen vaikutus
paahtamisella on. Oli kyseessä sitten raaka-aine kuin raaka-aine, broileri
taikka peruna, maistuu se kaksin verroin tai vähintään puolitoistakertaisesti
paremmalta jos kypsentämisen suorittaa uunissa. Huvittavinta tässä on se, että
paahtamalla kypsentäminen on vielä helpompaakin; kukkakaalien ja porkkanoiden
saa vain antaa olla ja möllöttää uunissa, kun kattilaa pitää vähintään pitää
silmällä ja fileitä kääntää pannulla. Tämä kyseinen paahtoruoka rakentui
bataatin ympärille, sillä olen viimeaikoina huomannut himoitsevani sitä
useampaan otteeseen. Tajusin myös, etten ole vähään aikaan syönyt kikherneitä
ja parsakaali tuo mukavasti väriä ja on paitsi herkullista. Sipuli puolestaan
on aina paikallaan. Kaupassa arvoin halloumijuuston ja kananmunien välillä ja
päädyin sitten lopulta muniin. Mutta siis halloumijuusto on varmaan paikallaan
munien sijasta. Vaikka uunijuurekset eivät mielestäni vaadi kuin öljyä ja
ripauksen suolaa, heittelin tällä kertaa vähän yrttejäkin sekaan. Hyvää tuli,
vähän liiankin, heh.
Paahdettu
kikherne-bataattipelti:
4 annosta
2 isoa bataattia
800 g parsakaalia (2
kpl)
2 tlk (400-460g)
kikherneitä suolaliemessä
1 sipuli
0,5 dl oliiviöljyä
1/3 dl
soijakastiketta
1 tl oreganoa
1 tl rosmariinia
4 munaa
Valkosipuli-yrttiranskankermaa
Kuori bataatti ja
leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa parsakaalista nuput. Valuta ja
huuhtele kikherneet. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi tai puolirenkaiksi.
Vuoraa pelti
leivinpaperilla ja levitä sille bataatit, parsakaalit, kikherneet ja sipuli.
Valuta päälle öljy ja soijakastike sekä ripottele mausteet. Sekoita
huolellisesti.
Paista vihanneksia
200 asteessa uunin keskitasolla 40 minuuttia. Sekoita vihanneksia puolessa
välissä. Nosta sitten pelti hetkeksi uunista ja riko päälle munat ja jatka
paistamista vielä n.5 minuuttia niin, että munat ovat suurin piirtein
hyytyneet.
Tarjoa esimerkiksi
valkosipuli-yrtti-maustetun ranskankerman kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti