perjantai 2. kesäkuuta 2017

Macedonia - hedelmäsalaatti

Oma ehdoton ulkomaanmatkaherkkuni on macedonia, siis hedelmäsalaatti italiaksi. Kyseessä ei ole mikään hienous, vaan yksinkertaisesti melonia ja muita hedelmiä kipossa.  Etelä-Euroopan maissa voisi kuitenkin sanoa olevan jonkinlaista erityistä, ainakin Suomesta poikkeavaa hedelmäsalaattikulttuuria (heh), ananas- ja melonipaloja on nimittäin torikojuissa tarjolla melkeinpä enemmän kuin gelatoa. Jos tulee nälkä nähtävyyksiä katsellessa, kannattaa ostaa macedonia. Muisto etelän tunnelmasta ja ympäristöstä, Veronasta, Barcelonasta, tekee siitä niin erityisen. Minulle macedonia on yhtä kuin matkustaminen, kaupunkilomat, kesä ja lämpö -siis aivan superhyvä keino viritellä lomafiilistä, silloinkin kun Suomen kesäkuussa ei pärjää ilman tuulitakkia ja hanskoja (edes eteläsuomessa). Puhuinpas kauniita sanoja hedelmäsalaatista…




Macedonia
4 annosta

Puolikas meloni
Pienehkö ananas
Melkein kokonainen vesimeloni
2 nektariinia tai persikkaa
Yksi dragon fruit (näitä en ole koskaan macedoniassa nähnyt, mutta näyttää niin kivalta, että sopii keikkumaan tikun päässä)

grillivartaita

Muita tyypillisiä ja hyviä:
Kaikki erilaiset melonit
Kookos
Mansikat
Kiivi
Viinirypäleet



Yksinkertaisesti: kuori, paloittele, jaa laseihin ja uhmaa grillitikkujen avulla painovoimaa!



Pala Barcelona kauppahallin macedonia-paljoutta.(huomaa: hinta ja koko ovat ihan eri luokkaa kuin jos yrität marketista ostaa sellaista macedonian tapaista hedelmäkippoa.) 

2 kommenttia:

  1. Mulla on täsmälleen varmaan samasta kojusta kuva Barcelonan reissulta. Niin ihania hedelmiä ja smoothieita siellä tarjolla. Hedelmäsalaatti on hyvää aina.

    VastaaPoista