maanantai 12. kesäkuuta 2017

Kuningatarbostonkakku

Pullastakin syntyy kahvipöydän kruunu, kun leivot sen bostonin muotoon. Täytteen voi valita vapaasti, mutta tumman väriset hillot erottuvat kauniina kiekuroina.



Kuningatarboston:
2kpl

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 muna
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
75-100g margariinia
1-2 dl kuningatarhilloa

muna voiteluun
(sokerikuorrutetta)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n.37 astetta). Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna (munaa ei välttämättä tarvita). Sekoita sitten joukkoon sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee vellimäinen ja vatkaa hetki voimakkaasti, jotta se saa ilmaa.

Jatka sekoittamista käsin ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi margariini (tai voi tai 2dl öljyä). Lisää sen jälkeen vielä jauhoja jos taikina jää rasvaisenoloiseksi. Valmis taikina irtoaa helposti käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisa.

Nosta taikina kulhossa lämpimään paikkaan, esimerkiksi vesihauteeseen ja anna kohota noin tunnin ajan.

Vaivaa valmista taikinaa jauhotetulla alustalla hetki ja kauli se sitten ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle hillo ja kääri levy rullalle. Vuoraa leivinpaperilla kaksi haluamasi laista vuokaa. Myös torvikakkuvuoassa syntyy mainio, vähän erilainen bostonkakku.

Leikkaa pullarullasta n. 5 cm levyisiä siivuja ja asettele ne löyhästi vuokiin. Anna kakkujen kohota vielä hetki ennen paistoa ja voitele ne sitten kananmunalla ja koristele halutessa raesokerilla ennen uuniin laittoa.
.
Paista kakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Jos ne alkavat tummua liikaa pinnasta, peitä ne leivinpaperilla tai foliolla. ja pitkoja tai bostonkakkuja 175 asteessa 20-30 minuuttia.


Koristele valmiit bostonit halutessa vaikkapa sokerikuorrutteella tai suklaasulalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti