Tähän mennessä olen
tehnyt jäätelöä tasan kaksi kertaa: mangosta ja banaanista. En omista
jäätelökonetta ja usein jätskireseptien lukeminen päättyykin siihen
"siirrä massa jäätelökoneeseen" -kohtaan. Se sekoittelujuttu taas
kuulostaa liian riskialttiilta (vaikka pitää sitä jäätelön valmistusta niinkin
vielä joku kerta testata). Sitten viime kesänä törmäsin ekaa kertaa
kondensoidusta maidosta tehtyyn jädeen: ei jäätelökonetta, ei sekoittelua, aito
jäätelömäinen koostumus. Ou jea! Miksi en tehnyt jäätelöä jo viime vuonna?
Siinäpä mysteeri, mutta nyt kartutin vähän lisää olematonta jäätelökokemustani.
Ja onnistuneesti! Kotiväen kommentteja: "Oli muuten sairaan hyvää
jäätelöä!", "Maistuu kalliilta.", "Nyt tarjotaankin aina
vieraille ite tehtyä jätskiä."
Kirsikka-suklaajäätelö:
1 prk kondensoitua maitoa
4 dl kermaa (käytin 20% vispikermaa)
Suklaakastike:
100 g
leivontasuklaata (50%)
0,5 dl kermaa
Lisäksi:
n. 1,5 dl
kirsikkahilloa
Tuoreita kirsikoita
Rivi
leivontasuklaata
Aloita valmistamalla
suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa.
Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Siirrä kattila tarvittaessa takaisin
liedelle. Anna kastikkeen jäähtyä vähintään huoneen lämpöiseksi, mutta
mieluiten jääkaappikylmäksi.
Vatkaa kerma
vaahdoksi, ei aivan kovaksi asti ja lisää joukkoon kondensoitu maito (löytyy
kaupasta säilykeosastolta, yleensä "sokeroitu maitotiiviste"). Jatka
vatkaamista vielä muutama minuutti.
Siirrä jäätelömassa
laakeaan pakastuksen kestävään astiaan ja lisää päälle kirsikkahillo ja
suklaakastike Sekoita suurpiirteisesti, jotta jäätelöön jää mukavasti
kirsikkaisempia hillosattumia ja suklaakastikeylläreitä.
Koristele jäätelö
hillonokareilla ja suklaarouheella.
Pakasta jäätelöä
yön yli ja koristele annokset tuoreilla kirsikoilla.
Jäätelö säilyy pakkasessa ainakin viikon hyvänä (jos ei päädy aiemmin parempiin suihin).
Jäätelö säilyy pakkasessa ainakin viikon hyvänä (jos ei päädy aiemmin parempiin suihin).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti