keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kirsikkaviettelys (kirsikka-suklaajäätelö ilman jäätelökonetta)

Tähän mennessä olen tehnyt jäätelöä tasan kaksi kertaa: mangosta ja banaanista. En omista jäätelökonetta ja usein jätskireseptien lukeminen päättyykin siihen "siirrä massa jäätelökoneeseen" -kohtaan. Se sekoittelujuttu taas kuulostaa liian riskialttiilta (vaikka pitää sitä jäätelön valmistusta niinkin vielä joku kerta testata). Sitten viime kesänä törmäsin ekaa kertaa kondensoidusta maidosta tehtyyn jädeen: ei jäätelökonetta, ei sekoittelua, aito jäätelömäinen koostumus. Ou jea! Miksi en tehnyt jäätelöä jo viime vuonna? Siinäpä mysteeri, mutta nyt kartutin vähän lisää olematonta jäätelökokemustani. Ja onnistuneesti! Kotiväen kommentteja: "Oli muuten sairaan hyvää jäätelöä!", "Maistuu kalliilta.", "Nyt tarjotaankin aina vieraille ite tehtyä jätskiä."



Kirsikka-suklaajäätelö:

1 prk kondensoitua maitoa
4 dl kermaa (käytin 20% vispikermaa)

Suklaakastike:
100 g leivontasuklaata (50%)
0,5 dl kermaa

Lisäksi:
n. 1,5 dl kirsikkahilloa

Tuoreita kirsikoita
Rivi leivontasuklaata

Aloita valmistamalla suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Siirrä kattila tarvittaessa takaisin liedelle. Anna kastikkeen jäähtyä vähintään huoneen lämpöiseksi, mutta mieluiten jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, ei aivan kovaksi asti ja lisää joukkoon kondensoitu maito (löytyy kaupasta säilykeosastolta, yleensä "sokeroitu maitotiiviste"). Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.

Siirrä jäätelömassa laakeaan pakastuksen kestävään astiaan ja lisää päälle kirsikkahillo ja suklaakastike Sekoita suurpiirteisesti, jotta jäätelöön jää mukavasti kirsikkaisempia hillosattumia ja suklaakastikeylläreitä.

Koristele jäätelö hillonokareilla ja suklaarouheella.


Pakasta jäätelöä yön yli ja koristele annokset tuoreilla kirsikoilla.

Jäätelö säilyy pakkasessa ainakin viikon hyvänä (jos ei päädy aiemmin parempiin suihin).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti