maanantai 5. kesäkuuta 2017

Raparperipaistos

Omenapaistos on tuttu juttu, raparperiversio ei niinkään. Raparperi taipuu kuitenkin mainiosti kaurapeitteen alle, varsinkin kun se kaurainen kuori taitaa olla se suurimmanosan lemppari niin ei kai sillä sitten niin väliä ole, mitä alemmasta kerroksesta löytyy. Omenaisesta paistoksesta poiketen, raparperin kaveriksi sopii kardemumma ja tässä versiossa on karamellinen vivahde fariinisokerin ansiosta, mutta jos jotain niin jäätelö on tässäkin tapauksessa se kirsikka kakun päällä. Jos karamelliteemaa haluaa jatkaa jäätelöön voi vaniljan sijaan valita vaikkapa nougatin tai toffeen makuista.



Raparperipaistos:
4 annosta

n.8 dl raparperia
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 rkl kardemummaa

Kaurapäällinen:
3 dl isoja kaurahiutaleita
100 g margariinia
0,75 g fariinisokeria

Kuori ja paloittele raparperinvarret uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma sekä perunajauhot siivilöiden. Perunajauhoja ei ole pakollista laittaa, mutta raparperista saattaa tulla runsaasti nestettä.

Sulata kulhossa margariini ja lisää joukkoon kaurahiutaleet sekä fariinisokeri. Taputtele seos raparperien päälle.


Paista paistosta 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Anna valmiin paistoksen vetäytyä ainakin puolisen tuntia ja tarjoile jäätelön kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti