Omenapaistos on
tuttu juttu, raparperiversio ei niinkään. Raparperi taipuu kuitenkin mainiosti
kaurapeitteen alle, varsinkin kun se kaurainen kuori taitaa olla se
suurimmanosan lemppari niin ei kai sillä sitten niin väliä ole, mitä alemmasta
kerroksesta löytyy. Omenaisesta paistoksesta poiketen, raparperin kaveriksi
sopii kardemumma ja tässä versiossa on karamellinen vivahde fariinisokerin
ansiosta, mutta jos jotain niin jäätelö on tässäkin tapauksessa se kirsikka
kakun päällä. Jos karamelliteemaa haluaa jatkaa jäätelöön voi vaniljan sijaan
valita vaikkapa nougatin tai toffeen makuista.
Raparperipaistos:
4 annosta
n.8 dl raparperia
1,5 dl
fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 rkl kardemummaa
Kaurapäällinen:
3 dl isoja
kaurahiutaleita
100 g margariinia
0,75 g
fariinisokeria
Kuori ja paloittele
raparperinvarret uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma sekä
perunajauhot siivilöiden. Perunajauhoja ei ole pakollista laittaa, mutta
raparperista saattaa tulla runsaasti nestettä.
Sulata kulhossa
margariini ja lisää joukkoon kaurahiutaleet sekä fariinisokeri. Taputtele seos
raparperien päälle.
Paista paistosta 200
asteisessa uunissa noin tunnin verran. Anna valmiin paistoksen vetäytyä ainakin
puolisen tuntia ja tarjoile jäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti