tiistai 13. helmikuuta 2018

Seiti-kasvisgratiini

Tässäpä kelpo arkiruoka. Kypsennys vie tovin, mutta valmistus on vaivatonta. Samassa paketissa syntyy kalat, kasvikset ja kastike.  Kouluruoka on kenties syypää siihen, että seiti saa minut aina vähän skeptiseksi, mutta todellisuudessa se on arkikala paikallaan ja kaipaa vain maustetta pintaan ja värikkäitä kavereita.



Seiti-kasvisgratiini:
4 annosta


600 g pakasteseitiä
n.600 g kasviksia, esim.
250 g porkkanaa (2 isoa)
250 g palsternakkaa (1 tosi iso)
100 g kukkakaalia (n. 1/3 kokonaisesta)
2,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
Mustapippuria myllystä
2 tl timjamia (tai tuoretta silputtuna)
n. 1 dl emmental-juustoraastetta


Kuutioi vähän sulanut seiti, tai käytä valmiita kuutioita.

Kuori ja paloittele kasvikset, porkkana ja palsternakka melko pieneksi, jotta ne kypsyvät.

Siirrä kalat ja vihannekset uunivuokaan. Lisää kerma ja maito sekä mausteet. Kääntele sekaisin ja painele sitten mahdollisimman tiiviiksi.

Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa ensin n.30 minuuttia. Sekoita kaloja ja vihanneksia lusikalla ja painele ne taas mahdollisimman tiiviisti vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste (maun mukaan) ja jatka kypsentämistä vielä n.40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kasvikset kypsyvät kermaisen vuoan keskiosassa paljon reunaa hitaammin, siksi sekoittaminen kesken paiston kannattaa.


Tarjoile kalagratiini sellaisenaan, keitettyjen perunoiden tai muusin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti