perjantai 16. helmikuuta 2018

Suolaisenmakeat hasselpähkinäcookiet

Näihin kekseihin valikoitui hasselpähkinärouhetta ja fariinisokerin puutteessa loraus siirappia. Pähkinöiden äärellä kun ollaan, piti suolaakin ripauttaa mukaan. Sulolaisen makea on aina lyömätön.



Hasselpähkinäcookiet
n.25 kpl

100 g margariinia
0,75 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl hasselpähkinärouhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa

Valkosuklaata


Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siirappi sekä muna ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina kahden teelusikan avulla nokareiksi pellille ja painele keot sitten sormin tasaisiksi pyöreiksi kiekoiksi.

Paista keksejä 200 asteisen uunin keskitasolla n.7 minuuttia.

Uunituoreet keksit ovat pehmeitä, mutta ne kovettuvat vuorokauden sisällä rapeiksi.


Sulata muutama pala suklaata ja pursota suklaa raidoiksi keksien päälle.


3 kommenttia: