keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän Suklaa-vadelmasydämet

Joku, joka ahmi useamman runebergin tortun saa ehkä juuri nyt väristyksiä vadelmasta, mutta asian laita on kuitenkin se, että taikinataikurin tämän vuoden ystävänpäiväleivokset maistuivat nimenomaan vadelmalle. Mutta jos kaverina on suklaata, niin eiköhän se vadelmakin kelpaa? Jostain syystä ystävänpäivä saa minut aina miettimän leivoksia, niin sellaisiahan täältä pesee. Nämä kyseiset suklaa-vadelmasydämet ovat, jos rehellisiä ollaan, ehkä onnistuneimmat tähän mennessä tekemäni varsinaiset leivokset. Pohja on todella murea ja suklainen ja täyte yksinkertaisuudessaan vadelmatahnan ansiosta makean kirpakka. Ja ulkonäkö? - no kelpo sekin, vaikka itse sanonkin.



Suklaa-vadelmaleivokset:
6 (tai 4) kpl

Pohja:
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g margariinia
1 muna
0,5 dl maitoa
100 g leivontasuklaata (50%)

Täyte:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
n. 0,75 dl vadelmatahnaa (rasberry curd)
Punaista elintarvikeväriä

Lisäksi:
Maitoa
n. 0,5 dl aprikoosimarmeladia
nonparelleja

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini.

Lisää muna ja maito ja sekoita tasaiseksi.

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää se parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina mahdollisimman tasaisesti 15x30 cm vuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n.15.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla.

Sekoita vadelmatahnan joukkoon elintarvikeväri ja kääntele se sekaisin kerman kanssa.

Leikkaa jäähtynyt suklaapohja 12 yhtä suureen osaan tai ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita (keskikokoisia sydämiä saa 8). Kostuta ne maidolla. Levitä päälle sitten aprikoosimarmeladia. Jos haluat kuvan mukaisen koristelun, levitä marmeladia myös kansipaloihin, ohuempi kerros kuin pohjiin.

Pursota vadelmakermaa kuudelle pohjapalalle ja nosta niiden päälle kansipalat.


Ripottele leivosten päälle nonparelleja (ne tarttuvat marmeladiin) tai koristele haluamallasi tavalla esim. punaisella sokerikuorrutteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti