perjantai 2. helmikuuta 2018

Pehmeä tofucurry-keitto

Äskeisessä reseptissä mainittu Aasia-keitto saa nyt oman postauksensa.  Inspiraatio lähti siis paitsi viimeisimmästä K-ruoka-lehdestä myös kaapin pohjalla majailevasta currytahnasta. Tyrmäsin sen alunperin heti ensimmäisen maistiaisen jälkeen, tulisten ruokien ystävä kun en millään tasolla ole. Ideani tofusta ja currysta kookosliemikeitossa peittosi kuitenkin currytahnakammon. Kookosmaito pehmentääkin hyvin curryn makua.



Pehmeä tofucurry-keitto
4 annosta

500 g maustamatonta tofua
4 porkkanaa
1,5 isoa paprikaa
2 paksoita
1 sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4 dl (1 tlk) kookosmaitoa
n. 2 tl punaista currytahnaa
3 rkl soijakastiketta
Rypsiöljyä

Marinadi tofulle:
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl siirappia
Tuoretta inkivääriä (n. kahden valkosipulinkynnen kokoinen pala)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua


Laita tofu hyvissä ajoin marinoitumaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään astiassa, jossa on pitävä kansi, hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuutioi tofu marinadin joukkoon ja kääntele sekaisin. Anna tofun marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan astiaa välillä käännellen.

Paloittele porkkana ja paprika. Leikkaa paksoista lehti osat pois ja paloittele varret. Kuori ja pienennä myös sipuli.

Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä. Lisää porkkanat, paprikat ja sipulit ja kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää 5 dl vettä sekä kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää paksoi, kun vihannekset ovat kiehuneet 5-10 minuuttia.

Kuumenna pannulla loraus öljyä. Kaada tofut marinadeineen pannulle. Kun kaikki marinadin neste on haihtunut, jatka paistamista vielä pari minuuttia.

Kun vihannekset ovat kypsiä, lisää niiden joukkoon kattilaan kookosmaito, currytahna (maun mukaan) sekä soijakastike. Lisää lopuksi tofut pannulta. Kuumenna kiehuvaksi.


Tarjoile naanleivän tai muun vaalean leivän kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti