Aika syödä
kesäkurpitsaa!
Ei suinkaan
alkuperäinen, mutta hyvä lisäsyy tälle postaukselle on kesäkurpitsatalkoot!
Kukkakaaleja ehdin syödä ehkä kaksi, saati kokata niistä mitään reseptiksi
asti, niin nytpähän pääsin talkoopuuhiin.
Ekat kosketukset
kyseiseen paistokseen sain jo useampia vuosia sitten isovanhempien mökillä. Ja
jostain syystä muistan syöneeni tätä juurikin ainoastaan mökillä. Tai muistan
maistelleeni. Kesäkurpitsat eivät nimittäin lyöneet jalkoja alta vielä sen
ikäisenä. Mutta samoin kuin saatan huomata alkaneeni pitää sinihomejuustosta,
myös lämpimät juustopeitteen alla piilottelevat tomaatit ja kesäkurpitsat ovat
huomaamatta vieneet kieleni mennessään.
Ja taas kerran saan hehkuttaa itse
kasvatettujen vihannesten ihanuutta! Myös kesäkurpitsat ovat nimittäin
päätyneet pöytään omalta pellolta, luomuna, siemenestä alkunsa saaneina. Mutta
keksinpä nyt jotain huonoakin itse viljelyssä: nimittäin sen paniikin, joka
syntyy kun ensin odottelee kasvien kasvamista koko kesän ja sitten yhden lajin
sato ottaa ja valmistuu kerta heitolla. Kesäkurpitsa-paniikki on kuitenkin
pysynyt maltillisena ja oikeastaan en ole edes testannut valmistaa siitä mitään
uutta vaan linjaus on ollut aika lailla keep it simple. Kesäkurpitsaa on tosi
helppo heitellä sinne sun tänne kastikkeisiin, kasvispaistoksiin ja wokkeihin.
Mutta myös tuoreena kesäkurpitsa toimii! Itse tykästyin raasteeseen, johon
sopii lisäksi niinikään tomaatit ja suolaisuutta antamaan mustat oliivit tai
salaattijuusto.
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka:
4 annosta
3-4 tomaattia
1 kesäkurpitsa
Suolaa
Pippuria myllystä
n. 100 g
emmental-juustoraastetta
Pese ja viipaloi
tomaatit sekä kesäkurpitsa ja lado ne vuorotellen uunivuokaan. Mausta rohkealla
ripauksella suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle juustoraaste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti