keskiviikko 30. elokuuta 2017

Tomaatti-kesäkurpitsavuoka

Aika syödä kesäkurpitsaa!
Ei suinkaan alkuperäinen, mutta hyvä lisäsyy tälle postaukselle on kesäkurpitsatalkoot! Kukkakaaleja ehdin syödä ehkä kaksi, saati kokata niistä mitään reseptiksi asti, niin nytpähän pääsin talkoopuuhiin.

Ekat kosketukset kyseiseen paistokseen sain jo useampia vuosia sitten isovanhempien mökillä. Ja jostain syystä muistan syöneeni tätä juurikin ainoastaan mökillä. Tai muistan maistelleeni. Kesäkurpitsat eivät nimittäin lyöneet jalkoja alta vielä sen ikäisenä. Mutta samoin kuin saatan huomata alkaneeni pitää sinihomejuustosta, myös lämpimät juustopeitteen alla piilottelevat tomaatit ja kesäkurpitsat ovat huomaamatta vieneet kieleni mennessään.

 Ja taas kerran saan hehkuttaa itse kasvatettujen vihannesten ihanuutta! Myös kesäkurpitsat ovat nimittäin päätyneet pöytään omalta pellolta, luomuna, siemenestä alkunsa saaneina. Mutta keksinpä nyt jotain huonoakin itse viljelyssä: nimittäin sen paniikin, joka syntyy kun ensin odottelee kasvien kasvamista koko kesän ja sitten yhden lajin sato ottaa ja valmistuu kerta heitolla. Kesäkurpitsa-paniikki on kuitenkin pysynyt maltillisena ja oikeastaan en ole edes testannut valmistaa siitä mitään uutta vaan linjaus on ollut aika lailla keep it simple. Kesäkurpitsaa on tosi helppo heitellä sinne sun tänne kastikkeisiin, kasvispaistoksiin ja wokkeihin. Mutta myös tuoreena kesäkurpitsa toimii! Itse tykästyin raasteeseen, johon sopii lisäksi niinikään tomaatit ja suolaisuutta antamaan mustat oliivit tai salaattijuusto.



Kesäkurpitsa-tomaattivuoka:
4 annosta

3-4 tomaattia
1 kesäkurpitsa
Suolaa
Pippuria myllystä
n. 100 g emmental-juustoraastetta

Pese ja viipaloi tomaatit sekä kesäkurpitsa ja lado ne vuorotellen uunivuokaan. Mausta rohkealla ripauksella suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle juustoraaste.


Kypsennä paistosta uunin keskitasolla 45-60 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti