Kuulemma se ainoa
oikea mustikkapiirakka. Siispä aloitin pullahommat ensitilassa kotiuduttuani
kesän ensimmäiseltä kunnon mustikkareissulta.
Mustikka-pullapiirakka:
Pellillinen
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 muna
n. 7-8 dl
vehnäjauhoja
75-100g margariinia
(muna voiteluun)
n. 13 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
Lämmitä maito
kädenlämpöiseksi (n.37 astetta). Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri,
kardemumma ja muna (munaa ei välttämättä tarvita). Sekoita sitten joukkoon sen
verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee vellimäinen ja vatkaa hetki
voimakkaasti, jotta se saa ilmaa.
Jatka sekoittamista
käsin ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi margariini (tai voi tai
1dl öljyä). Lisää sen jälkeen vielä jauhoja jos taikina jää rasvaisenoloiseksi.
Valmis taikina irtoaa helposti käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisa.
Annan taikinan
kohota lämpimässä paikassa, esim. vesihauteessa 1-1,5 h.
Vaivaa taikinaa
jauhotetulla alustalla muutama minuutti ja kauli se sitten ohueksi levyksi.
Leikkaa levystä reilu uunipellin kokoinen nelikulmio (esimerkiksi leivinpaperin
avulla) ja nosta se korkeareunaiseen uunipeltiin. Painele/venytä taikinaa vielä
niin, että se nousee pari senttiä pellin reunoille.
Sekoita kulhossa
mustikoiden joukkoon perunajauho ja levitä mustikat pellille. Ripottele päälle
sokeri.
Lopusta
pullataikinasta voi kaulia ja leikata koristeeksi esim. taikinaruudukon
piirakan päälle.
Voitele reunat
kevyesti munalla ja paista piirakkaa n. 30 minuuttia 200 asteisen uunin
keskitasolla.
Nauti piirakka
vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti