lauantai 5. elokuuta 2017

Mustikkapiirakka pullapohjalla

Kuulemma se ainoa oikea mustikkapiirakka. Siispä aloitin pullahommat ensitilassa kotiuduttuani kesän ensimmäiseltä kunnon mustikkareissulta.



Mustikka-pullapiirakka:
Pellillinen

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 muna
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
75-100g margariinia
(muna voiteluun)

n. 13 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n.37 astetta). Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna (munaa ei välttämättä tarvita). Sekoita sitten joukkoon sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee vellimäinen ja vatkaa hetki voimakkaasti, jotta se saa ilmaa.

Jatka sekoittamista käsin ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi margariini (tai voi tai 1dl öljyä). Lisää sen jälkeen vielä jauhoja jos taikina jää rasvaisenoloiseksi. Valmis taikina irtoaa helposti käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisa.

Annan taikinan kohota lämpimässä paikassa, esim. vesihauteessa 1-1,5 h.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla muutama minuutti ja kauli se sitten ohueksi levyksi. Leikkaa levystä reilu uunipellin kokoinen nelikulmio (esimerkiksi leivinpaperin avulla) ja nosta se korkeareunaiseen uunipeltiin. Painele/venytä taikinaa vielä niin, että se nousee pari senttiä pellin reunoille.

Sekoita kulhossa mustikoiden joukkoon perunajauho ja levitä mustikat pellille. Ripottele päälle sokeri.

Lopusta pullataikinasta voi kaulia ja leikata koristeeksi esim. taikinaruudukon piirakan päälle.

Voitele reunat kevyesti munalla ja paista piirakkaa n. 30 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.


Nauti piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti