sunnuntai 6. elokuuta 2017

Suolapähkinä-kinuskijäätelö (ilman jäätelökonetta)

Sen kirsikkajäätelön jälkeen on meillä esitetty jätskin perään enemmän toivomuksia kuin mitä mikään leivonnainen tai kokkaus on ikinä ennen saanut osakseen. Luulisi, että kondensoitu maito+kerma on homma, joka hoituu humps vain, mutta sain uuden jäätelöannoksen aikaiseksi jostain syystä vasta nyt. Makujen ideointi oli taas enemmän kuin hauskaa. Innostuin lopulta eniten tuoreista mustikoista ja iskän lempparista gelato-mausta nocciolasta, siis hasselpähkinästä. Olin ensin aikeissa jauhaa pähkinävoita hasselpähkinöistä, mutta koska tehtävä tuntui melko mahdottomalta etenkin, kun keittiötä ei ole varustettu tehosekoittimella, päädyin maapähkinävoihin. Maapähkinävoi maistuu pikemminkin suolapähkinöiltä ja siksi kinuskia lorahti sekaan kuin itsekseen. Mutta suolaisen makea, etenkin suolapähkinäisen kinuskinen, ei koskaan ole huono yhdistelmä.



Suolapähkinä-kinuskijäätelö:

1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl vispikermaa (voi käyttää myös vähärasvaista, ei vaikuta lopputulokseen ainakaan negatiivisesti)
4 rkl maapähkinävoita
n. 1 dl kinuskikastiketta

Koristeeksi maapähkinöitä, kinuskikastiketta ja maapähkinävoita

Vatkaa kerma vaahdoksi, ei aivan kovaksi asti ja lisää joukkoon kondensoitu maito . Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.

Ota massasta pieni osa erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon maapähkinävoi.

Kokoa jäätelö sitten pakastuksen kestävään astiaan. Laita esimerkiksi ensin puolet maustamattomasta massasta pohjalle, lisää sitten nokareina pähkinämassa ja valuta päälle kinuskikastiketta. Levitä päälle loput maustamattomasta massasta ja sekoita muutamalla lusikanpyöräytyksellä. Koristele jäätelö maapähkinöillä, maapähkinävoilla sekä kinuskikastikkeella.

Pakasta yön yli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti