Sen kirsikkajäätelön
jälkeen on meillä esitetty jätskin perään enemmän toivomuksia kuin mitä mikään
leivonnainen tai kokkaus on ikinä ennen saanut osakseen. Luulisi, että
kondensoitu maito+kerma on homma, joka hoituu humps vain, mutta sain uuden
jäätelöannoksen aikaiseksi jostain syystä vasta nyt. Makujen ideointi oli taas
enemmän kuin hauskaa. Innostuin lopulta eniten tuoreista mustikoista ja iskän
lempparista gelato-mausta nocciolasta, siis hasselpähkinästä. Olin ensin
aikeissa jauhaa pähkinävoita hasselpähkinöistä, mutta koska tehtävä tuntui
melko mahdottomalta etenkin, kun keittiötä ei ole varustettu tehosekoittimella,
päädyin maapähkinävoihin. Maapähkinävoi maistuu pikemminkin suolapähkinöiltä ja
siksi kinuskia lorahti sekaan kuin itsekseen. Mutta suolaisen makea, etenkin
suolapähkinäisen kinuskinen, ei koskaan ole huono yhdistelmä.
Suolapähkinä-kinuskijäätelö:
1 tlk kondensoitua
maitoa
4 dl vispikermaa
(voi käyttää myös vähärasvaista, ei vaikuta lopputulokseen ainakaan
negatiivisesti)
4 rkl
maapähkinävoita
n. 1 dl
kinuskikastiketta
Koristeeksi
maapähkinöitä, kinuskikastiketta ja maapähkinävoita
Vatkaa kerma
vaahdoksi, ei aivan kovaksi asti ja lisää joukkoon kondensoitu maito . Jatka
vatkaamista vielä muutama minuutti.
Ota massasta pieni
osa erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon maapähkinävoi.
Kokoa jäätelö sitten
pakastuksen kestävään astiaan. Laita esimerkiksi ensin puolet maustamattomasta
massasta pohjalle, lisää sitten nokareina pähkinämassa ja valuta päälle
kinuskikastiketta. Levitä päälle loput maustamattomasta massasta ja sekoita muutamalla lusikanpyöräytyksellä. Koristele
jäätelö maapähkinöillä, maapähkinävoilla sekä kinuskikastikkeella.
Pakasta yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti