Kyseinen ruisnäkkäri oli erään aamun päähänpisto ja se syntyykin kaappien vakiovarusteista, käytännössä pelkistä ruisjauhoista. Maku on sen mukaisesti rukiinen, mutta mielestäni parasta on jyväinen purutuntuma. Punajuurihummus taas on kummitellut siellä sun täällä sosiaalisessa mediassa ja mieleni on tehnyt jo kauan testata sitä. Omani oli lopulta seuraavanlainen ja rakastuin siihen ikihyviksi, etenkin kun maussa erottuu selkeästi valkosipuli. Jos valkosipuli ei kuitenkaan ole ihan lemppari, niin sen kanssa kannattaa olla vähän varovainen.
Ruisnäkkäri:
4 dl ruisjauhoja
3 dl vettä
1 rkl suolaa
3 rkl öljyä
Sekoita näkkärin
ainekset kulhossa sekaisin ja levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille.
Kuvioi pintaa halutessasi haarukalla.
Paista näkkäriä 150
asteessa 30-40 minuuttia. Anna sen sitten jäähtyä niin, että saat siirrettyä
näkkärilevyn pelliltä uuniritilälle ja paista sitä vielä kiertoilmalla 100
asteessa n. 1 tunti. Anna näkkärin sitten seistä pöydällä, kunnes se on täysin
kuivunut.
Punajuurihummus:
300 g punajuurta
230 g kikherneitä
1 pieni tai 2/3 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
0,25 tl
juustokuminaa
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunanmehua
0,5 tl suolaa
Kuori ja paloittele
punajuuret. Keitä ne kypsiksi ja anna jäähtyä.
Hienonna
valkosipuli.
Mittaa kaikki
ainekset tehosekoittimeen ja aja massa sileäksi.
Punajuurihummus
sopii levitteeksi leivän päälle tai tarjoiltavaksi majoneesin tms. kastikkeen
tapaan tai dippinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti