Sain muutama päivä
sitten nostaa maasta vuoden ensimmäiset käyttökelpoisenkokoiset punajuuret!
Oman sadon ihanuutta ei voi hehkuttaa tarpeeksi, itse kasvatetut raaka-aineet
ovat jotain, mikä pitää itse kokea (eli jos et ole vielä viljellyt mitään niin
vinkvink). Kyseiset punajuuret pitävät vielä toistaiseksi majaansa jääkaapin
vihanneslaatikossa, mutta niiden innoittamana pistän jakoon punajuurireseptiä
viimevuodelta. Nimittäin piirakan, jolla on niin ulkonäköä kuin makuakin. Oman
sadon todelliset kunkut porkkana ja punajuuri sopivat yhteen ja kaksikkoa
täydentää oivasti vuohenjuusto. Väri on huiman oranssinpunainen! Eikä tätä pidä
tuomita lihansyöjänkään, isoisäni nimittäin totesi: "Tämä on ihan hyvää,
vaikka onkin kasvisversio."
Vuohenjuusto-
juurespiirakka pellille
Pohja:
2ps (n.100g/ps)
perunamuusijauhetta
3dl piimää
3dl öljyä
2dl kauraleseitä
2dl ruisjauhoja
3,5dl vehnäjauhoja
muna
1/2dl vettä
Täyte:
3-4 (n.400g) isoa
porkkanaa
2 (n. 300g) isoa
punajuurta
1 sipuli
loraus öljyä
1,5dl vettä
400g ranskankermaa
1/2dl maitoa
2 munaa
1tl suolaa
1tl timjamia
1,5tl suolatonta
yrttisekoitusta
200g vuohenjuustoa
Valmista ensin
pohja: sekoita ainekset järjestyksessä kulhossa tasaiseksi, kiinteäksi
taikinaksi ja nosta jääkaappiin.
Hienonna sipuli ja
leikkaa porkkanat ja punajuuret pieniksi.
Kuumenna pannulla
loraus öljyä ja kuullota sipulit. Lisää porkkanat ja punajuuret, sekä vesi ja
kypsennä vihanneksia pannulla melko kovalla teholla, kunnes neste on haihtunut.
Painele taikina
korkeareunaisen uunipellin pohjalle ja n. 2cm reunoille.
Sekoita kulhossa
ranskankerma, maito, munat ja mausteet. Viipaloi vuohenjuusto n. 1cm
paksuisiksi siivuiksi.
Levitä porkkanat,
punajuuret ja sipulit pellille. Kaada päälle ranskankermaseos ja levitä lopuksi
vuohenjuustosiivut.
Kypsennä piirakkaa
200 asteessa 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti