perjantai 25. elokuuta 2017

Punajuuri-porkkanapiirakka pellille

Sain muutama päivä sitten nostaa maasta vuoden ensimmäiset käyttökelpoisenkokoiset punajuuret! Oman sadon ihanuutta ei voi hehkuttaa tarpeeksi, itse kasvatetut raaka-aineet ovat jotain, mikä pitää itse kokea (eli jos et ole vielä viljellyt mitään niin vinkvink). Kyseiset punajuuret pitävät vielä toistaiseksi majaansa jääkaapin vihanneslaatikossa, mutta niiden innoittamana pistän jakoon punajuurireseptiä viimevuodelta. Nimittäin piirakan, jolla on niin ulkonäköä kuin makuakin. Oman sadon todelliset kunkut porkkana ja punajuuri sopivat yhteen ja kaksikkoa täydentää oivasti vuohenjuusto. Väri on huiman oranssinpunainen! Eikä tätä pidä tuomita lihansyöjänkään, isoisäni nimittäin totesi: "Tämä on ihan hyvää, vaikka onkin kasvisversio."



Vuohenjuusto- juurespiirakka pellille

Pohja:
2ps (n.100g/ps) perunamuusijauhetta
3dl piimää
3dl öljyä
2dl kauraleseitä
2dl ruisjauhoja
3,5dl vehnäjauhoja
muna
1/2dl vettä

Täyte:
3-4 (n.400g) isoa porkkanaa
2 (n. 300g) isoa punajuurta
1 sipuli
loraus öljyä
1,5dl vettä
400g ranskankermaa
1/2dl maitoa
2 munaa
1tl suolaa
1tl timjamia
1,5tl suolatonta yrttisekoitusta
200g vuohenjuustoa

Valmista ensin pohja: sekoita ainekset järjestyksessä kulhossa tasaiseksi, kiinteäksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin.

Hienonna sipuli ja leikkaa porkkanat ja punajuuret pieniksi.

Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota sipulit. Lisää porkkanat ja punajuuret, sekä vesi ja kypsennä vihanneksia pannulla melko kovalla teholla, kunnes neste on haihtunut.

Painele taikina korkeareunaisen uunipellin pohjalle ja n. 2cm reunoille.

Sekoita kulhossa ranskankerma, maito, munat ja mausteet. Viipaloi vuohenjuusto n. 1cm paksuisiksi siivuiksi.

Levitä porkkanat, punajuuret ja sipulit pellille. Kaada päälle ranskankermaseos ja levitä lopuksi vuohenjuustosiivut.


Kypsennä piirakkaa 200 asteessa 30-40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti