sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kotitekoiset twix-patukat - homemade twix bars

Kaikki tuntevat twixin, kultaisen kääreen, punaisen tekstin. Keksin, kinuskin ja suklaan trion. Mikset kokeilisi tehdä niitä itse? Minun twixeistäni tuli nimenomaan kotitekoisen näköisiäkin, mutta keksi+kinuski+suklaa toimii!




Twix-patukat

Keksipohja:

100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna sekä jauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Painele taikina pellille tai vuokaan n. 1cm paksuiseksi levyksi ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kullanruskeaksi.

Kinuski:

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Sekoita sokeri ja kerma keskenään pinnoitetussa kasarissa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kinuskia sekoitellen n. 30 minuuttia. Tee vesilasitesti tiputtamalla kuumaa kinuskia nokare kylmään veteen niin näet, miten jähmeää kinuskisi on. Twix patukoita varten kinuski kannattaa keittää melko kovaksi eli toisin kuin kakkukinuskin kohdalla, tätä ei tarvitse pelätä keittävänsä liian kovaksi.

Jäähdytä kinuskia hetki ja levitä se sitten jäähtyneen keksipohjan päälle. Jos paistoit keksipohjan pellillä, etkä vuoassa, eli kinuski pääsee valumaan reunojen yli, kannattaa keksipohja jäähdyttää jääkaappikylmäksi, jotta kinuski jähmettyisi mahdollisimman nopeasti.

Anna seistä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli, niin että kinuski on täysin jähmettynyt.



Suklaakuorrutus:

300g maitosuklaata

Leikkaa kinuskipäällysteinen keksipohja haluamasi kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi, kuten patukoiksi tai ruuduiksi mieluiten aaltoteräisellä veitsellä varovasti sahaten, jotta keksi ei murene.

Sulata suklaa parissa erässä mikrossa tai kattilassa ja kierittele keksipalat suklaasulassa. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään.

Kekseistä irtoaa suklaaseen murusia, joten sulattaessasi suklaasta kerrallaan puolet niin pääset siistimpään lopputulokseen.

Suklaan voi myös valuttaa keksipalojen päälle, jolloin ulkonäkö saattaa olla astetta hienostuneempi ja homma vähemmän sottaavaa ;)



Itse halusin ”aitoja” twixejä, pohjassa asti piti olla suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti