keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Perunarieskat (muusista ja kokonaisista perunoista)


Perunarieskat on mun ihan ykköslemppareita! Ensisijassa makunsa ansiosta, mutta toisekseen ne ovat myös hyvä keino päästä eroon perunamuusien jämistä. Mun kohdalla tähän vaan sisältyy se ongelma, että syön ihan mielellään muusin muusinakin, joten rieskoja tulee harvemmin leivottua. Blogissa ohjetta näihin rieskakunkkuihin ei kuitenkaan vielä ole, joten tässä tulee. Ja saman tien kaksin kappalein, koska toisin kuin monet reseptit antavat ymmärtää, voi rieskoja tehdä yhtä hyvin ylimääräisistä keitetyistä perunoista siinä missä muusistakin. Itse pidän koostumukseltaan vähän lättymäisistä rieskoista, mutta jos haluat niistä "kuivempia" jauhoja voi lisäitä tujauksen enemmän kuin mitä ohjeissa.



Perunarieskat muusista:
(1 dl muusia= n.4 rieskaa)

Perunamuusia

0,5 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
Yhtä muusidesilitraa kohden
Ripaus suolaa

Mittaa perunamuusi. Sekoita muusin joukkoon jokaista desilitraa kohden 0,5 dl maitoa ja 0,5 dl vehnäjauhoja. Mausta ripauksella suolaa.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Annostele taikina nokareiksi leivinpaperille ja levitä lusikalla pyöreiksi n.0,5-1 cm paksuisiksi kiekoiksi.

Paista rieskoja 225 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.


Perunarieskat kokonaisista perunoista:
n. 15 kpl

5 perunaa
1,5 dl maitoa
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa

Kuori ja murskaa perunat huolellisesti. Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot ja suola.

Anna taikinan turvota hetki.

Annostele taikina pelille ja muotoile siitä pyöreitä kiekkoja. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ennen uuniin laittoa.

Paista rieskoja 225 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.



3 kommenttia:

  1. voiko ruisjauhon korvata manteijauhoilla,ruista en voi kaäyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pahoittelut ensinnäkin erittäin myöhäisestä vastauksesta, mutta luulisin mantelijauhojen käyvän tässä tapauksessa yhtä hyvin kuin kaikki muutkin korvikevaihtoehdot, etenkin jos vehnäjauhoja kuitenkin voi käyttää :))

      Poista