keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Persikka-passion-rahkapiirakka


Niin kuin viime pääsiäisen appelsiinikakku, myös tänä vuonna pääsiäisleivonnaiseni idea kumpuaa maustetusta rahkasta. Bongasin kaupan kylmähyllystä pari viikkoa sitten persikka-passionrahkan ja päätin heti, että tuossa on pääsiäisen maut. Rahka onkin hyvä raaka-aine inspiroitua pääsiäisherkuista, sillä se kuuluu perinteisesti pääsiäisleivontaan. Palloilin juustokakun ja piirakan välillä vielä eilen, mutta sitten keksin kuvioida piirakan persikkasoseella. Tämä piirakka onkin kaunis ilman erityisiä koristuksia, vaikka itse jouduin peittelemään persikkaruusukkeella patalapun koloa piirakan reunasta, hups. Maku on persikkainen ja  ihanan pehmeä, keväinen ja pirteä.




Persikka-passion-rahkapiirakka

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä

Rahkatäyte:
400 g (2 prk) maustettua persikka-passion-rahkaa
2 munaa
2 rkl sokeria
0,5 tl kanelia

Persikkatäyte:
3 säilykepersikan puolikasta
2 rkl sokeria
1 muna

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon margariini ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja nosta se jääkaappiin.

Sekoita kulhossa rahkan joukkoon, munat, sokeri sekä kaneli.

Kuivaa säilykepersikat ja soseuta ne sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää muna sekä sokeri.

Voitele tai öljyä kevyesti halkaisijaltaan n.27 senttinen piirakkavuoka. Painele taikina sen pohjalle ja reunoille.

Kaada rahkatäyte vuokaan. Lisää persikkatäytettä pilkuiksi rahkatäytteen sekaan ja tee niistä kuvioita levittämällä pilkkuja pikkulusikalla.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n.35 minuuttia.

Anna piirakan vetäytä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Viimeistele halutessasi persikan siivuilla.



Hyvää pääsiäistä!


1 kommentti:

  1. Ihan paras idea laittaa kanelia tuon rahkatäytteen sekaan! Varmasti ihan huippuhyvää ♥

    VastaaPoista