tiistai 10. huhtikuuta 2018

Punaherukkapaistos


Mustikat ja omenat ovat kaikille tuttu juttu murukuorrutteen alla, mutta myös punaherukat ovat taivaallisia yksinkertaisesti ripauksella sokeria, murutaikinaa ja vaniljajäätelöä.



Punaherukkapaistos:
6 annosta

1 l punaherukoita
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
120 g margariinia

Sekoita uunivuoassa marjojen joukkoon perunajauhot. Levitä marjat tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle sokeri.

Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini.

Ripottele muruseos marjojen päälle ja tasoita kevyesti lusikalla tai sormilla.

Paista paistosta 200 asteisen uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Anna sen sitten vetäytyä n. 20 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.



2 kommenttia:

  1. Ihana idea käyttää punaherukoita, tulee tosi vähän käytettyä niitä leivonnassa! Näyttää tosi herkulliselta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee! Ja sen tosiaan huomaa näin keväällä, kun kaikki muut marjat pakkasesta vetelevät viimeisiään, mutta punaherukoita kyllä löytyisi... :'D

      Poista