Pulla on kahvipöydän
varma nakki, kestosuosikki, josta löytyy lukuisia eri variaatioita, joko sitten
mausteiden, täytteen tai ulkomuodon myötä. Erittäin helpon, mutta kuitenkin
yksinkertaisuudessaan näyttävän säväyksen joulupullille antavat piparkakut.
Piparipullat:
15-20 kpl
1/2 pullataikina
n. 100g
piparitaikinaa
Muna voiteluun
Valmista
pullataikina ohjeen mukaan ja pyöritä siitä pöytää vasten n. 15-20 pullaa,
haluamasi kokoisia. Siirrä ne pellille lämpimään paikkaan kohoamaan.
Kauli piparitaikina
ohueksi levyksi ja ota siitä haluamallasi muotilla pullien lukumäärän verran
piparkakkuja. Siirrä syrjään odottamaan.
Lämmitä uuni 225
asteeseen. Voitele pullat munalla ja paista niitä sitten n. 6-8 minuuttia,
kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Nosta pelti hetkeksi pois uunista ja
asettele jokaisen pullan päälle yksi raaka pipari. Nosta pullat takaisin uuniin
ja paista vielä 3-4 minuuttia, niin että piparkakut ovat kypsyneet kauniin
tumman ruskeiksi. Varo palamista!
Koristele
tarjoiluvaiheessa tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti