maanantai 5. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän mustikka-vanilja-cupcakes

Ajatukseni syttyivät itsenäisyyspäivälle melko myöhään, enkä tänään kotiin tullessani ollut vielä päättänyt haluanko tehdä leivoksia, kuppikakkuja vai tarteletteja. Mustikasta sen sijaan olin varma. Lopulta päädyin kuppikakkuihin, koska ne eivät vaatineet kauppareissua ja lisäksi kaapista löytyi sinivalkoisia vuokia. Kaikista leivoksista eniten olen varmasti leiponut erilaisia muffineja, mutta viime kerrasta on aikaa. Ne on kuitenkin aina nopea saada alkuun, taikinan pohja syntyy joka kerta vakkariksi valikoituneella reseptillä ja sitten mielikuvitus on turvallista päästää valloilleen, tällä kertaa sinivalkoisessa hengessä.





Mustikka-vanilja-cupcakes

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
75 g margariinia
1 dl maitoa
1 muna
2,5 dl mustikoita

Kuorrutus:
1 ps (144 g) vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
1 rkl sitruunan mehua
4 rkl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini ja lisää sitten maito ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Lisää lopuksi mustikat, mieluiten jäisinä ja kääntele varoen taikinan sekaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina värjäydy.

Jaa taikina muffinivuokiin, niin että taikinaa on vuokaa noin puoleenväliin asti, nämä kohoavat melkoisesti uunissa, ja paista 225 asteessa koosta riippuen 8-15 min. Tarkista kypsyys puutikulla.

Valmista kuorrute: vatkaa vaniljakastikejauhe maidon joukkoon ja lisää loput aineet. Anna kuorrutteen seistä jääkaapissa vähintään puolituntia ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Kuorrute ei ole kovin jäykkää, joten se ei toimi pursottaessa voi-tuorejuustokuorrutteen tavoin.

Koristele sinivalkoisiksi mustikoilla ja valkosuklaalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti