Ajatukseni syttyivät itsenäisyyspäivälle melko
myöhään, enkä tänään kotiin tullessani ollut vielä päättänyt haluanko tehdä
leivoksia, kuppikakkuja vai tarteletteja. Mustikasta sen sijaan olin varma.
Lopulta päädyin kuppikakkuihin, koska ne eivät vaatineet kauppareissua ja
lisäksi kaapista löytyi sinivalkoisia vuokia. Kaikista leivoksista eniten olen
varmasti leiponut erilaisia muffineja, mutta viime kerrasta on aikaa. Ne on
kuitenkin aina nopea saada alkuun, taikinan pohja syntyy joka kerta vakkariksi
valikoituneella reseptillä ja sitten mielikuvitus on turvallista päästää
valloilleen, tällä kertaa sinivalkoisessa hengessä.
Mustikka-vanilja-cupcakes
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 tl
vaniljasokeria
75 g margariinia
1 dl maitoa
1 muna
2,5 dl mustikoita
Kuorrutus:
1 ps (144 g)
vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
1 rkl sitruunan
mehua
4 rkl tomusokeria
1,5 tl
vaniljasokeria
Sekoita kuivat
aineet kulhossa keskenään. Nypi joukkoon margariini ja lisää sitten maito ja
muna. Sekoita tasaiseksi.
Lisää lopuksi
mustikat, mieluiten jäisinä ja kääntele varoen taikinan sekaan. Vältä turhaa
sekoittamista, ettei taikina värjäydy.
Jaa taikina
muffinivuokiin, niin että taikinaa on vuokaa noin puoleenväliin asti, nämä
kohoavat melkoisesti uunissa, ja paista 225 asteessa koosta riippuen 8-15 min.
Tarkista kypsyys puutikulla.
Valmista kuorrute:
vatkaa vaniljakastikejauhe maidon joukkoon ja lisää loput aineet. Anna
kuorrutteen seistä jääkaapissa vähintään puolituntia ja pursota jäähtyneiden
kuppikakkujen päälle. Kuorrute ei ole kovin jäykkää, joten se ei toimi
pursottaessa voi-tuorejuustokuorrutteen tavoin.
Koristele
sinivalkoisiksi mustikoilla ja valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti