lauantai 10. joulukuuta 2016

Jogurtti-herkkutattilihapullat

Tänään ei löytynyt kaapista jauhelihan lisäksi sen enempää valmiskeittoainespussia ranskalaiseen sipulikeittoon kuin kermaviiliäkään, mikä olisi tarkoittanut lihapullia todella yksinkertaiseksi ja hyväksi todetulla reseptillä (jos kolme raaka-ainetta nyt edes riittää kunnolliseen reseptiin). Oikeastaan hyvä niin, koska tällainen aineksien puute tuo kokkaukseen oman hauskuutensa: saapahan hyvän syyn sooloiluun ja toisinaan juttu äityy entistä hauskemmaksi, kun sooloilusta seuraa maittava lopputulos. Tänään siis sooloiltiin lauantailihapulliin kaapista kuivattua tattia ja jogurttia.



Jogurtti-herkkutattilihapullat

800 g naudanjauhelihaa
1 pieni sipuli
4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl korppujauhoja
1/2 dl kuivattuja herkkutatteja murskattuna (tai tuoreita sieniä silputtuna reilu 1dl)
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl soijakastiketta

Mittaa kulhoon jogurtti, korppujauho, sienet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä 5-10 minuuttia. Hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi ja sekoita se sekä jauheliha jogurtti-korppujauhoseokseen.

Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan n.3 cm lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä uunin keskitasolla 225 asteessa 20 minuuttia.


Tarjoa esimerkiksi kermakastikkeen ja perunamuusin kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti