Tänään ei löytynyt kaapista jauhelihan lisäksi sen
enempää valmiskeittoainespussia ranskalaiseen sipulikeittoon kuin
kermaviiliäkään, mikä olisi tarkoittanut lihapullia todella yksinkertaiseksi ja
hyväksi todetulla reseptillä (jos kolme raaka-ainetta nyt edes riittää
kunnolliseen reseptiin). Oikeastaan hyvä niin, koska tällainen aineksien puute
tuo kokkaukseen oman hauskuutensa: saapahan hyvän syyn sooloiluun ja toisinaan
juttu äityy entistä hauskemmaksi, kun sooloilusta seuraa maittava lopputulos.
Tänään siis sooloiltiin lauantailihapulliin kaapista kuivattua tattia ja
jogurttia.
Jogurtti-herkkutattilihapullat
800 g
naudanjauhelihaa
1 pieni sipuli
4 dl maustamatonta
jogurttia
3/4 dl korppujauhoja
1/2 dl kuivattuja
herkkutatteja murskattuna (tai tuoreita sieniä silputtuna reilu 1dl)
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl
soijakastiketta
Mittaa kulhoon
jogurtti, korppujauho, sienet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä
5-10 minuuttia. Hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi ja sekoita se sekä
jauheliha jogurtti-korppujauhoseokseen.
Pyörittele
taikinasta halkaisijaltaan n.3 cm lihapullia leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille ja paista niitä uunin keskitasolla 225 asteessa 20 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi
kermakastikkeen ja perunamuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti