sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pinaattipannukakkurulla


Pannukakkurulla on yksi niistä astetta spessummista ruuista, joita meitä syötiin mun ollessa pieni. Se oli, ja on yhä, myös yksi suosikeista, mutta silti meillä syödään sitä melko harvoin siitäkin huolimatta, ettei valmistus ole mikään erikoinen temppu. Se ei kai vain ole lunastanut paikkaansa tavanomaisten arkiruokien repertuaarissa ja muistelenkin syöneeni sitä viimeksi yli kaksi vuotta sitten (pitääköhän paikkaansa…). Alun perin täytteeseen kuului pekonia ja jauhelihaa, mutta nyt pakkasin rullan värikkäämmin jauhelihalla, porkkanalla ja kaalilla. Paitsi päivälliseksi, on tässä varteenotettava idea myös vähän ruokaisammaksi iltapalaksi suolaisen piirakan tilalle.



Pinaattipannukakkurulla:
6-8 annosta

Pannukakku:
8 dl maitoa
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
250 g hienonnettuapinaattia
2 rkl sitruunanmehua
Mustapippuria myllystä

Täyte:
1 iso porkkana
Nippu kevätsipulia
n. 150 g kaalia
Öljyä
400 g jauhelihaa
Paprikamaustetta
valkopippuria
150 g ranskankermaa
1,5 tl kotisinappia
2 rkl soijakastiketta
Suolaa

Aloita pannukakusta mittaamalla kulhoon maito. Sekoita joukkoon munat sekä jauhot. Osan vehnäjauhoista voi korvata esimerkiksi ruisjauhoilla.

Lisää joukkoon silputtu pinaatti (pakastepinaattia ei tarvitse valuttaa) sekä mausteet.

Anna taikinan turvota n.20 minuuttia.

Kaada taikina sitten leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

Kun pannukakku on uunissa, aloita täytteen valmistus. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja silppua kaali sekä sipulit varsineen.

Kuumenna pannulla loraus öljyä. Kuullota vihanneksia pannulla muutaman minuutin ajan ja lisää sitten jauheliha. Kun liha on kypsää, mausta seos paprikajauheella sekä valkopippurilla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon sitten ranskankerma sekä sinappi ja soijakastike. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa (tai muita mausteita).

Levitä täyte pannukakun päälle. Jätä toiselle pitkälle sivulle muutaman sentin tyhjä kaistale. Kääri pannukakku lopuksi rullalle niin, että täytteetön reuna jää päällimmäiseen kerrokseen.

Pannukakku rulla käy päivällisestä sellaisenaan ilman lisukkeita.



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vahvasti kyllä suosittelen kokeilemaan! Pannari ei ole vain mitään makeaa herkkuruokaa, vaan oikeasti ravitsevaa, kun ei hilloa lapioi desi tolkulla päälle ;D

      Poista