Raparperia, taas,
heh. Tällä kertaa ihan rehellisenä piirakkana. Ja mikä parasta, tässä on
vaniljakastike mukana jo valmiiksi ja leipominen on mökkiolosuhteisiin sopivan
helppoa. Itse sekoitin pohjan kuivat aineet jo kotona ja suitsait syntyi
juhannuspiirakka. Raparperit sai viipaloida juuri pihalta haettuna, ah.
Raparperi-vaniljapiirakka:
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
o,5 tl
leivinjauhetta
75 g margariinia
1 muna
Täyte:
2,5 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1 ps
vaniljakastikejauhetta
3-4 raparperinvartta
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Sekoita pohjan
kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää sitten muna ja sekoita
tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin.
Sekoita maitoon 1
rkl perunajauhoja ja sitten vaniljakastikejauhe. Jätä myös vaniljakastike
odottamaan jääkaappiin.
Kuori ja paloittele
raparperit. Sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri.
Voitele n. 25 cm
piirakkavuoka.
Painele taikina
vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vaniljakastike ja sitten raparperit.
Paista piirakkaa
uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä ja
raparperit ovat pehmenneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti