lauantai 24. kesäkuuta 2017

Raparperi-vaniljapiirakka

Raparperia, taas, heh. Tällä kertaa ihan rehellisenä piirakkana. Ja mikä parasta, tässä on vaniljakastike mukana jo valmiiksi ja leipominen on mökkiolosuhteisiin sopivan helppoa. Itse sekoitin pohjan kuivat aineet jo kotona ja suitsait syntyi juhannuspiirakka. Raparperit sai viipaloida juuri pihalta haettuna, ah.



Raparperi-vaniljapiirakka:

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
o,5 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1 muna

Täyte:
2,5 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1 ps vaniljakastikejauhetta

3-4 raparperinvartta
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää sitten muna ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin.

Sekoita maitoon 1 rkl perunajauhoja ja sitten vaniljakastikejauhe. Jätä myös vaniljakastike odottamaan jääkaappiin.

Kuori ja paloittele raparperit. Sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri.

Voitele n. 25 cm piirakkavuoka.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vaniljakastike ja sitten raparperit.


Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä ja raparperit ovat pehmenneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti