keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Hillopullanyytit

Pakastin on tyhjä, ainakin ihan melkein. Siellä on enää pari purkkia punaherukoita. Samaa en voi sanoa hillovarastosta, se ei ole alkuunkaan yhtä hyvällä mallilla kuin pakastin. Raparperihilloa on yhtä monta purkkia kuin viime kesänä. O-ou. Omenahillon kanssa menee huonoiten, hain kellarista "uuden" purkillisen näitä pullia varten, mutta lainausmerkeissä tuo on siksi, että purkki oli päivätty vuodelle 2014. Melkein jo toivon, että tänä vuonna omenoita tulisi vain muutaman piirakan verran. No joka tapauksessa, leivonta on apu tähänkin pulmaan! Ja jos leipoo pullaa niin taikinaterapia hillostressiin on kahta tehokkaampi.



Omenahillopullanyytit:
n. 30-35 kpl

5dl maitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
1,5dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 muna
n. 15dl vehnäjauhoja
150g margariinia
n. 2-3 dl omenahilloa (tai jotain muuta makua)

muna voiteluun
Raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n.37 astetta). Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna (munaa ei välttämättä tarvita). Sekoita sitten joukkoon n. 5dl vehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee vellimäinen ja vatkaa hetki voimakkaasti, jotta se saa ilmaa.

Jatka sekoittamista käsin ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi margariini. Lisää sen jälkeen vielä jauhoja jos taikina jää rasvaisenoloiseksi. Valmis taikina irtoaa helposti käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisa.

Nosta taikina kulhossa lämpimään paikkaan, esimerkiksi vesihauteeseen ja anna kohota noin tunnin ajan.

Vaivaa valmista taikinaa ensin hetki jauhotetulla alustalla ja kauli se sitten kahdessa erässä melko ohueksi levyksi. Leikkaa levy n. 10x10 cm kokoisiksi ruuduiksi ja levitä jokaisen ruudun keskelle reilu lusikallinen hilloa. haluamasi laisiksi pulliksi. Purista ruutujen nurkat tiukasti yhteen ja paina kevyesti hillon päälle.

Anna nyyttien kohota vielä hetki ennen paistoa ja voitele ne sitten kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista hillonyyttejä 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti