maanantai 22. toukokuuta 2017

Suklaa-porkkanakakku

Kaapissa on kumitellut jo pari viikkoa taloussuklaalevykaksikko ja jääkaapin pohjalle hain juuri viimeiset oman sadon porkkanat kellarista. Porkkanakakkua ei ole tullut tehtyä aikoihin ja koska minulla on aina kova hinku leipoa jotain sellaista, mistä en suurin piirtein ole koskaan kuullutkaan, päätin parittaa suklaan ja porkkanat, kolmanneksi osapuoleksi valitsin muskottia. Ja koska kyse on porkkanakakusta, kaiken kruunaa tuorejuustokuorrutus! (Ja se on niin hyvää, että reseptin kuorrutteen kaksinkertaistaminen ei ole hullumpi idea...)



Suklaa-porkkanakakku:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl muskottia
2 munaa
1,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
100 g tummaa leivontasuklaata (n.50%)
3 dl porkkanaraastetta (n. 2-3 porkkanaa)

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunanmehua
1 dl tomusokeria
(tummaa suklaata)

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Voitele 1,5 l vuoka.

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata suklaa varovasti mikrossa omassa astiassaan.

Lisää kuivien aineiden joukkoon yhdellä kertaa munat, maito ja öljy ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Lisää sitten myös suklaasula ja porkkanaraaste.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200 asteisen uunin keskitasolla n.40-45 min.


Valmista kuorrute notkistamalla tuorejuusto kulhossa käsin tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sitruunanmehu sekä tomusokeri parissa erässä siivilän läpi kokoajan sekoittaen. Kuorruta kakku jäähtyneenä haluamallasi tavalla ja koristele suklaarouheella tai pinnalle voi myös esimerkiksi siivilöidä kaakaojauhetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti