Kaapissa on
kumitellut jo pari viikkoa taloussuklaalevykaksikko ja jääkaapin pohjalle hain
juuri viimeiset oman sadon porkkanat kellarista. Porkkanakakkua ei ole tullut
tehtyä aikoihin ja koska minulla on aina kova hinku leipoa jotain sellaista,
mistä en suurin piirtein ole koskaan kuullutkaan, päätin parittaa suklaan ja
porkkanat, kolmanneksi osapuoleksi valitsin muskottia. Ja koska kyse on porkkanakakusta, kaiken kruunaa tuorejuustokuorrutus! (Ja se on niin hyvää, että reseptin kuorrutteen kaksinkertaistaminen ei ole hullumpi idea...)
Suklaa-porkkanakakku:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl muskottia
2 munaa
1,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
100 g tummaa
leivontasuklaata (n.50%)
3 dl
porkkanaraastetta (n. 2-3 porkkanaa)
Kuorrute:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
2 rkl sitruunanmehua
1 dl tomusokeria
(tummaa suklaata)
Kuori ja raasta
porkkanat hienoksi raasteeksi. Voitele 1,5 l vuoka.
Yhdistä kuivat
aineet kulhossa. Sulata suklaa varovasti mikrossa omassa astiassaan.
Lisää kuivien
aineiden joukkoon yhdellä kertaa munat, maito ja öljy ja sekoita huolellisesti
tasaiseksi. Lisää sitten myös suklaasula ja porkkanaraaste.
Kaada taikina
vuokaan ja paista kakkua 200 asteisen uunin keskitasolla n.40-45 min.
Valmista kuorrute
notkistamalla tuorejuusto kulhossa käsin tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon
sitruunanmehu sekä tomusokeri parissa erässä siivilän läpi kokoajan sekoittaen.
Kuorruta kakku jäähtyneenä haluamallasi tavalla ja koristele suklaarouheella
tai pinnalle voi myös esimerkiksi siivilöidä kaakaojauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti