perjantai 12. lokakuuta 2018

Palsternakkarieskat


Testasin tänä vuonna palsternakan viljelyä. Siemenpussi mainosti sitä helpoksi kasvatettavaksi ja sellaistahan se olikin. Kunhan löi siemenet multaan, harvensi kerran, perkasi kaksi ja pelto suolsi komeita palsternakkoja. Helpoin tapa hyödyntää juuresta keittiössä on paahtaa se uunissa tai tehdä raasteesta salaatti (sekaan porkkanaraastetta, vähän omenaa ja raejuustoa ah), mutta myös leivonnassa kannattaa ottaa ilo irti aromikkaan makeasta mausta, jonka se saa kypsyessään. Ainakin rieskoihin palsternakkaraaste tuo porkkanaan verrattuna rutkasti enemmän makua, kannattaa testata.



Palsternakkarieskat:
n. 12kpl

3 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl vettä
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl palsternakkaraastetta

Mittaa ainekset kulhoon. Raasta palsternakat (n.2 pientä/keskikokoista) hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan.

Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. Muotoile siitä sitten pyöreitä n. 0,5 cm paksuisia lättyjä leivinpaperille ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia niin, että rieskat ovat saaneet syvän kullanruskeaa väriä.

Syö rieskat vähän jäähtyneinä sellaisenaan tai juuston kera.

2 kommenttia:

  1. Enpä oo koskaan keksinyt, että palsternakasta vois tehdä muutakin kuin laittaa keittoon :D Oikeesti, en oo koskaan käyttäny sitä mihinkään muuhun! Mutta nyt tästä inspiroituneena täytyy kyllä kokeilla :D Ihanan näköisiä nämäkin, ja olis kyllä ihana saada rieskoihin joskus jotain vähän erilaista makua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palsternakasta kyllä irtoaa makua! Uskoisin, että sopii mainiosti myös sämpylöihin!

      Poista