Testasin tänä vuonna
palsternakan viljelyä. Siemenpussi mainosti sitä helpoksi kasvatettavaksi ja
sellaistahan se olikin. Kunhan löi siemenet multaan, harvensi kerran, perkasi
kaksi ja pelto suolsi komeita palsternakkoja. Helpoin tapa hyödyntää juuresta keittiössä
on paahtaa se uunissa tai tehdä raasteesta salaatti (sekaan porkkanaraastetta,
vähän omenaa ja raejuustoa ah), mutta myös leivonnassa kannattaa ottaa ilo irti
aromikkaan makeasta mausta, jonka se saa kypsyessään. Ainakin rieskoihin
palsternakkaraaste tuo porkkanaan verrattuna rutkasti enemmän makua, kannattaa
testata.
Palsternakkarieskat:
n. 12kpl
3 dl maustamatonta
jogurttia
0,5 dl vettä
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl
palsternakkaraastetta
Mittaa ainekset
kulhoon. Raasta palsternakat (n.2 pientä/keskikokoista) hienoksi raasteeksi ja
lisää taikinaan.
Anna taikinan
turvota n. 15 minuuttia. Muotoile siitä sitten pyöreitä n. 0,5 cm paksuisia
lättyjä leivinpaperille ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20
minuuttia niin, että rieskat ovat saaneet syvän kullanruskeaa väriä.
Syö rieskat vähän
jäähtyneinä sellaisenaan tai juuston kera.
Enpä oo koskaan keksinyt, että palsternakasta vois tehdä muutakin kuin laittaa keittoon :D Oikeesti, en oo koskaan käyttäny sitä mihinkään muuhun! Mutta nyt tästä inspiroituneena täytyy kyllä kokeilla :D Ihanan näköisiä nämäkin, ja olis kyllä ihana saada rieskoihin joskus jotain vähän erilaista makua ♥
VastaaPoistaPalsternakasta kyllä irtoaa makua! Uskoisin, että sopii mainiosti myös sämpylöihin!
Poista