Palsternakkarieskojen
aromikas maku sai pari viikkoa sitten ajatukseni laukkaamaan ja sain idean
yhdistää omenaa, palsternakkaa ja pähkinää. Makuyhdistelmä maistui mielikuvissa
vallan mainiolta. Ryhdyin tuumasta toimeen; aromikkuutta kakku saa paitsi palsternakasta,
myös mausteista ja kosteutta omenamehun lisäksi ihanasta
tuorejuustokuorrutteesta. Pähkinät jäivät nyt tällä kertaa ajatuksen tasolle,
mutta ei tässä niitä kyllä taideta kaivatakaan. Äläkä turhaan epäile, jos pidät
porkkanakakusta, pidät tästäkin!
Omena-palsternakkakakku:
100 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
1 dl karkeita
vehnäjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
1 dl maitoa
2 dl palsternakkaa
hienoksi raastettuna
2 dl omenaa
karkeaksi raastettuna
Kuorrute:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
n. 0,75 dl
tomusokeria
1 rkl sitruunan
mehua
Vatkaa
huoneenlämpöinen rasva sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat
aineet keskenään ja lisää ne sitten vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Lisää lopuksi
raasteet.
Voitele
halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
Paista kakkua 175
asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia.
Valmista kuorrute
notkistamalla ensin tuorejuusto kulhossa. Siivilöi sitten joukkoon tomusokeri
parissa erässä sekä lisää sitruunan mehu.
Kuorruta kakku
jäähtyneenä.
Tää on niin kekseliäs kakku! Näyttää tosi herkulliselta ♥
VastaaPoistaOi kiitos!
Poista