Ostin tammikuun
alussa solusta yksiöön muuton kunniaksi sauvasekoittimen. Lopputuloksen voi
varmaan arvata, sanotaan nyt vaikka, että olen todella nauttinut olostani
sauvasekoittimen omistajana. Hurautin tänään taas sosekeittoa ja tajusin, etten
ole edellisestäkään vielä saanut reseptiä blogiin asti. Viimeksi tein keittoa
naanleivän kaveriksi (huom: sosekeittoa leipää varten, ei leipää keiton vuoksi)
ja makumaailmaa hain Aasiasta. Lopputulos tosin tuskin oli kovinkaan vahvasti
rinnastettavissa samalle seudulle naanleivän kanssa, minä kun en nimeksikään
perusta tulisesta ruuasta. Mutta käytinpähän juustokuminaa ja currya, vaikkakin
valmiiksi jauhettuna, ja keitto oli varsin mainiota - etenkin sen naanleivän
kanssa.
Lempeän mausteinen bataattisosekeitto:
3 annosta
400 g bataattia
200 g perunaa
200 g porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
Oliiviöljyä
n. 5 dl vettä
2 rkl
soijakastiketta
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
Suolaa
Kuori ja pilko
bataatti, perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja
kuullota siinä sipuleita ensin yksinään pari minuuttia. Lisää sitten porkkanat
ja jatka paistamista vielä viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää sitten perunat
ja bataatit sekä vesi ja kasvisliemikuutio. Vettä tulee olla vain sen verran,
että juurekset juuri ja juuri peittyvät.
Keitä n.15-20
minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä.
Kuumenna sillä välin
pinnoitettu paistinpannu ja paahda juustokuminaa ja currya kuivalla pannulla
parin minuutin ajan. Siirrä sivuun odottamaan.
Kaada osa juuresten
keitinliemestä mukiin tai muuhun astiaan. Soseuta juurekset sauvasekoittimella
sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta sose on sopivan juoksevaa.
Mausta currylla ja juustokuminalla sekä soijakastikkeella. Lisää tarvittaessa
suolaa.
Mikäli keitto ehti soseuttamisen aikana
jäähtyä, kiehauta se vielä nopeasti.
Tarjoile tuoreen
leivän sekä esimerkiksi linssien tai raejuuston kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti