tiistai 29. tammikuuta 2019

Lempeän mausteinen bataattisosekeitto


Ostin tammikuun alussa solusta yksiöön muuton kunniaksi sauvasekoittimen. Lopputuloksen voi varmaan arvata, sanotaan nyt vaikka, että olen todella nauttinut olostani sauvasekoittimen omistajana. Hurautin tänään taas sosekeittoa ja tajusin, etten ole edellisestäkään vielä saanut reseptiä blogiin asti. Viimeksi tein keittoa naanleivän kaveriksi (huom: sosekeittoa leipää varten, ei leipää keiton vuoksi) ja makumaailmaa hain Aasiasta. Lopputulos tosin tuskin oli kovinkaan vahvasti rinnastettavissa samalle seudulle naanleivän kanssa, minä kun en nimeksikään perusta tulisesta ruuasta. Mutta käytinpähän juustokuminaa ja currya, vaikkakin valmiiksi jauhettuna, ja keitto oli varsin mainiota - etenkin sen naanleivän kanssa.



Lempeän mausteinen bataattisosekeitto:
3 annosta

400 g bataattia
200 g perunaa
200 g porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
Oliiviöljyä
n. 5 dl vettä

2 rkl soijakastiketta
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
Suolaa


Kuori ja pilko bataatti, perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja kuullota siinä sipuleita ensin yksinään pari minuuttia. Lisää sitten porkkanat ja jatka paistamista vielä viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää sitten perunat ja bataatit sekä vesi ja kasvisliemikuutio. Vettä tulee olla vain sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät.

Keitä n.15-20 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä.

Kuumenna sillä välin pinnoitettu paistinpannu ja paahda juustokuminaa ja currya kuivalla pannulla parin minuutin ajan. Siirrä sivuun odottamaan.

Kaada osa juuresten keitinliemestä mukiin tai muuhun astiaan. Soseuta juurekset sauvasekoittimella sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta sose on sopivan juoksevaa. Mausta currylla ja juustokuminalla sekä soijakastikkeella. Lisää tarvittaessa suolaa.

 Mikäli keitto ehti soseuttamisen aikana jäähtyä, kiehauta se vielä nopeasti.

Tarjoile tuoreen leivän sekä esimerkiksi linssien tai raejuuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti