Nyt on aika alkaa
purkaa punaherukoita sunmuita pakastimen kätköjä esiin ja valmistautua ottamaan
vastaan uusi kesä uusine satoineen. Pakastimen tyhjentäminen on nimittäin
osoittautunut sen verran pitkän aikavälin projektiksi, että paras aloittaa jo
heti tammikuussa. Tällä kertaa tavanomainen punaherukkamurupiirakka sai uutta
aspektia mantelijauhosta, jota sattui löytymään leivonnanhetkellä
kaapinpohjalta. Kirpsakat punaherukat, makean mantelisella, mehevällä pohjalla,
kylkiäisenä vaniljajäätelöä - arvaatte varmasti, että onko hyvää. (on!)
Mantelinen
punaherukkatorttu:
Pohja:
1 dl sokeria
1,5 tl
vaniljasokeria
70 g margariinia
1 muna
0,5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa*
1 tl leivinjauhetta
Muruseos:
0,5 dl vehnäjauhoja
n. 0,5 dl
mantelijauhoa*
3 rkl sokeria
50 g margariinia
Päälle:
3-4 dl punaherukoita
2 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria
*mantelijauhoa yht.
75g
Vaahdota
pohjataikinan sokerit margariinin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna sekä
maito. Sekoita joukkoon lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä.
Sekoita muruseoksen
kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon margariini, seoksen tulee olla
murenevaista, mutta kosteaa.
Sekoita
punaherukoiden joukkoon perunajauhot sekä sokeri. Jos käytät pakastemarjoja,
anna niiden sulaa hetki, jolloin perunajauhot tarttuvat paremmin marjojen
kosteaan pintaan.
Kaada pohjataikina
voideltuun, halkaisijaltaan n.24 senttiseen kakkuvuokaan. Ripottele päälle
marjat sekä kulhoon jäänyt perunajauho-sokeriseos. Levitä vuokaan lopuksi
muruseos.
Paista torttua 175
asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia, nosta torttu sitten vielä n. 10
minuutiksi keski- tai ylätasolle niin, että se saa kauniin kullanruskean värin.
Anna tortun jäähtyä
vähintään n.30 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti