lauantai 12. tammikuuta 2019

Mantelinen punaherukkatorttu


Nyt on aika alkaa purkaa punaherukoita sunmuita pakastimen kätköjä esiin ja valmistautua ottamaan vastaan uusi kesä uusine satoineen. Pakastimen tyhjentäminen on nimittäin osoittautunut sen verran pitkän aikavälin projektiksi, että paras aloittaa jo heti tammikuussa. Tällä kertaa tavanomainen punaherukkamurupiirakka sai uutta aspektia mantelijauhosta, jota sattui löytymään leivonnanhetkellä kaapinpohjalta. Kirpsakat punaherukat, makean mantelisella, mehevällä pohjalla, kylkiäisenä vaniljajäätelöä - arvaatte varmasti, että onko hyvää. (on!)



Mantelinen punaherukkatorttu:

Pohja:
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
70 g margariinia
1 muna
0,5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa*
1 tl leivinjauhetta

Muruseos:
0,5 dl vehnäjauhoja
n. 0,5 dl mantelijauhoa*
3 rkl sokeria
50 g margariinia

Päälle:
3-4 dl punaherukoita
2 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria

*mantelijauhoa yht. 75g

Vaahdota pohjataikinan sokerit margariinin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna sekä maito. Sekoita joukkoon lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä.

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon margariini, seoksen tulee olla murenevaista, mutta kosteaa.

Sekoita punaherukoiden joukkoon perunajauhot sekä sokeri. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa hetki, jolloin perunajauhot tarttuvat paremmin marjojen kosteaan pintaan.

Kaada pohjataikina voideltuun, halkaisijaltaan n.24 senttiseen kakkuvuokaan. Ripottele päälle marjat sekä kulhoon jäänyt perunajauho-sokeriseos. Levitä vuokaan lopuksi muruseos.

Paista torttua 175 asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia, nosta torttu sitten vielä n. 10 minuutiksi keski- tai ylätasolle niin, että se saa kauniin kullanruskean värin.

Anna tortun jäähtyä vähintään n.30 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti