torstai 3. tammikuuta 2019

Paahdettuja päärynöitä popcornilla


Leivontavuosi on parin piirakan voimin polkaistu käyntiin, mutta blogin vuodenavaus palaa vielä viime vuoden puolelle, uudenvuodenaattoon, jolloin jälkkäriksi tarjoiltiin uunipaahdettuja päärynöitä, popcornia ja suolakaramellia, tietenkin vaniljajäätelön kera. Annos tupsahti mieleen lyhyen tuumailun jälkeen, kun mietin, miten jääkapissa joulun jäljiltä pyörivistä päärynöistä päästäisiin parhaiten eroon. Karamellikastike tukee päärynöiden omaa karamellista makua, joka tietenkin kaipaa rinnalleen jotain suolaista - ja rapeaa. Vaikka tämä jälkkäri vähän ehkä hienosteleekin, syntyy se käden käänteessä, kunhan vain turvautuu mikropoppareihin ja kaupan jäätelöön.





Paahdettuja päärynöitä vaniljajäätelöllä, popcorneilla ja suolakaramellilla
4 annosta

2 päärynää

1 dl sokeria
0,5 dl vettä
Nokare voita
n. 0,25 tl suolaa

Popcorneja

Vaniljajäätelöä


Kuori päärynät ja viipaloi ne n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Kypsennä päärynöitä 200 asteisen uunin keskitasolla n.10 minuuttia.

Sulata sokeri kattilassa ja anna sen karamellisoitua melko tumman kullanruskeaksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes liemi on tasaista. Nosta kattila liedeltä ja lisää pieni nokare voita tai margariinia sekä ripaus suolaa. Kaada kastike kannuun.

Valmista popcornit.

Anna pärynöiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen tarjoilua. Karamellikastikkeen voi halutessa tarjoilla hieman lämpimänä.

Kokoa annokset asettelemalla lautaselle muutama päärynäsiivu ja kourallinen popcorneja. Tee vaniljajäätelöstä pallo jokaiseen annokseen ja kaada lopuksi päälle karamellikastiketta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti