Leivontavuosi on
parin piirakan voimin polkaistu käyntiin, mutta blogin vuodenavaus palaa vielä
viime vuoden puolelle, uudenvuodenaattoon, jolloin jälkkäriksi tarjoiltiin
uunipaahdettuja päärynöitä, popcornia ja suolakaramellia, tietenkin
vaniljajäätelön kera. Annos tupsahti mieleen lyhyen tuumailun jälkeen, kun
mietin, miten jääkapissa joulun jäljiltä pyörivistä päärynöistä päästäisiin
parhaiten eroon. Karamellikastike tukee päärynöiden omaa karamellista makua,
joka tietenkin kaipaa rinnalleen jotain suolaista - ja rapeaa. Vaikka tämä
jälkkäri vähän ehkä hienosteleekin, syntyy se käden käänteessä, kunhan vain
turvautuu mikropoppareihin ja kaupan jäätelöön.
Paahdettuja päärynöitä
vaniljajäätelöllä, popcorneilla ja suolakaramellilla
4 annosta
2 päärynää
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
Nokare voita
n. 0,25 tl suolaa
Popcorneja
Vaniljajäätelöä
Kuori päärynät ja
viipaloi ne n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Kypsennä päärynöitä 200 asteisen
uunin keskitasolla n.10 minuuttia.
Sulata sokeri
kattilassa ja anna sen karamellisoitua melko tumman kullanruskeaksi. Lisää vesi
ja sekoita, kunnes liemi on tasaista. Nosta kattila liedeltä ja lisää pieni
nokare voita tai margariinia sekä ripaus suolaa. Kaada kastike kannuun.
Valmista popcornit.
Anna pärynöiden
jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen tarjoilua. Karamellikastikkeen voi halutessa
tarjoilla hieman lämpimänä.
Kokoa annokset
asettelemalla lautaselle muutama päärynäsiivu ja kourallinen popcorneja. Tee
vaniljajäätelöstä pallo jokaiseen annokseen ja kaada lopuksi päälle
karamellikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti