tiistai 8. tammikuuta 2019

Palsternakka-porkkanapiirakka


Tässäpä piirakka minun makuuni. Maukasta porkkanaa ja aromikasta palsternakkaa piirakassa , jonka makeaa juustokuminalla maustettua juurestäytettä tasapainottaa pippurinen tuorejuusto. Täyteläisen täytteen vastapainona on sopivanrapea ruispohja.



Palsternakka-porkkanapiirakka:

Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
0,75 dl maustamatonta jogurttia
0,75 dl öljyä
1 muna
0,5 tl suolaa

Täyte:
150 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
1 iso sipuli
Oliiviöljyä
Suolaa
Juustokuminaa (jauhettuna)

200 g pippurituorejuustoa
2 dl maitoa
1 muna


Valmista ensin pohjataikina valmiiksi jääkaappiin. Sekoita keskenään jauhot sekä suola ja lisää joukkoon jogurtti, öljy ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Kuori palsternakat ja porkkanat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuutioi sipuli. Kuumenna pannussa loraus öljyä ja lisää sitten pannulle ensin sipulit ja raasteet. Kuullota niitä 10-15 minuuttia, niin, että seos kauniin kelta-oranssia. Mausta suolalla ja juustokuminalla. Maku saa olla melko vahva.

Notkista kulhossa pippurituorejuusto. Sekoita joukkoon maito, ensin pienissä erissä, niin tuorejuusto sekoittuu helpommin maitoon. Lisää joukkoon lopuksi muna.

Voitele halkaisijaltaan noin 27 senttinen piirakkavuoka ja painele pohjataikina sen pohjalle ja reunoille. Täytä piirakka kuullotetulla raasteella sekä tuorejuustomaidolla.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n.40 minuuttia.

Anna piirakan vetäytyä n.30 minuuttia ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti