Tässäpä piirakka
minun makuuni. Maukasta porkkanaa ja aromikasta palsternakkaa piirakassa ,
jonka makeaa juustokuminalla maustettua juurestäytettä tasapainottaa pippurinen
tuorejuusto. Täyteläisen täytteen vastapainona on sopivanrapea ruispohja.
Palsternakka-porkkanapiirakka:
Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
0,75 dl
maustamatonta jogurttia
0,75 dl öljyä
1 muna
0,5 tl suolaa
Täyte:
150 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
1 iso sipuli
Oliiviöljyä
Suolaa
Juustokuminaa
(jauhettuna)
200 g
pippurituorejuustoa
2 dl maitoa
1 muna
Valmista ensin
pohjataikina valmiiksi jääkaappiin. Sekoita keskenään jauhot sekä suola ja
lisää joukkoon jogurtti, öljy ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Kuori palsternakat
ja porkkanat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuutioi sipuli. Kuumenna pannussa
loraus öljyä ja lisää sitten pannulle ensin sipulit ja raasteet. Kuullota niitä
10-15 minuuttia, niin, että seos kauniin kelta-oranssia. Mausta suolalla ja
juustokuminalla. Maku saa olla melko vahva.
Notkista kulhossa
pippurituorejuusto. Sekoita joukkoon maito, ensin pienissä erissä, niin
tuorejuusto sekoittuu helpommin maitoon. Lisää joukkoon lopuksi muna.
Voitele
halkaisijaltaan noin 27 senttinen piirakkavuoka ja painele pohjataikina sen
pohjalle ja reunoille. Täytä piirakka kuullotetulla raasteella sekä
tuorejuustomaidolla.
Paista piirakkaa 200
asteisessa uunissa n.40 minuuttia.
Anna piirakan
vetäytyä n.30 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti