tiistai 19. toukokuuta 2020

Kaneliset kaurakeksit


Ei ole yksinasuvan harrastus tämä. Yritän syöttää herkkuja kavereille aina tilaisuuden tullen, mutta siltikin on viikonlopulta suklaakakunjämät pakkasessa. Nyt purin leivontaintoa kekseihin, koska nehän säilyvät, eikä olevinaan haittaa, ettei ole nyt just kuin minä niitä syömässä. Kaneli kuitenkin tekee kaurakekseistä ainakin omaan makuun niin hyvänmakuisia, että säilyminen ei ole lopulta alkuunkaan varmaa.



Kaneliset kaurakeksit:
n. 15kpl

100 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
0,5 dl maitoa
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä sokerivaahdon joukkoon. Lisää välissä maito.

Annostele taikina kasoiksi pellille ja painele ne mataliksi lusikoiden avulla.

Paista keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa n.20 minuuttia, niin että ne ovat saaneet väriä.

Nauti pehmeinä tuoreeltaan tai rapsakoiksi jäähtyneinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti