Täällä ollaan, elossa
ja voimissa! Lyhyesti sanottuna olen maaliskuun jälkeen erinäisten
peruuntumisten myötä ehtinyt taas kokkailemaan ruuaksi muutakin kuin
purkkitonnikalaa tomaattipyreellä (ei muuten ole hullumpaa) ja nyt huomaan
bisnesten hellittävän opiskelujenkin suhteen siinä määrin, että
ajatuskapasiteettia riittää jopa reseptijutuille. Syy blogihiljaisuudelle onkin
yksinkertaisesti se, että kaikkea ei vain elämässä ehdi tai jaksa tehdä yhtä
aikaa, vaikka motivaatiota olisikin.
Nyt kun yliopiston puolelta niin opiskelu- kuin vapaa-ajanprojektitkin ovat olleet jäissä, kaipaan kuollakseni tekemistä ja menemistä, joten ehkä kesästä tulee edes vähän talvea reseptirikkaampi taikinataikurinkin osalta. Ainakin nyt rustailen tätä innolla!
Kaivelin ruokakuvien suhteen huolestuttavan niukkaa kuvavarastoani ja jakoon lähtee tämä yhden pikaisen räpsyn ikuistama banaani-toffeepiirakka, jonka myös jotakuinkin yhtä pikaisesti ideoin ja leivoin. Lopputulos oli ehkä ennemminkin banaanileipä- kuin piirakkamainen, mutta kutsuttakoon sitä nyt piirakaksi. Mutta tässä on toffeeta, tarvitseeko enempää tietäkään?
Nyt kun yliopiston puolelta niin opiskelu- kuin vapaa-ajanprojektitkin ovat olleet jäissä, kaipaan kuollakseni tekemistä ja menemistä, joten ehkä kesästä tulee edes vähän talvea reseptirikkaampi taikinataikurinkin osalta. Ainakin nyt rustailen tätä innolla!
Kaivelin ruokakuvien suhteen huolestuttavan niukkaa kuvavarastoani ja jakoon lähtee tämä yhden pikaisen räpsyn ikuistama banaani-toffeepiirakka, jonka myös jotakuinkin yhtä pikaisesti ideoin ja leivoin. Lopputulos oli ehkä ennemminkin banaanileipä- kuin piirakkamainen, mutta kutsuttakoon sitä nyt piirakaksi. Mutta tässä on toffeeta, tarvitseeko enempää tietäkään?
Banaani-toffeepiirakka:
2 banaania
2 munaa
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
1 dl maitoa
50 g margariinia
N.10 tsinuskitoffee
karkkia (tms.)
Kuori ja soseuta
banaanit sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon munat sekä
sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen
taikinaan. Sulata lopuksi margariini ja sekoita joukkoon.
Voitele
halkaisijaltaan n. 25 senttinen piirakkavuoka ja voitele se kevyesti. Kaada
taikina vuokaan.
Paloittele
toffeekarkit ja ripottele piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200
asteisen uunin keskitasolla n. 35min. Nauti hieman jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti