perjantai 8. toukokuuta 2020

Banaani-toffeepiirakka


Täällä ollaan, elossa ja voimissa! Lyhyesti sanottuna olen maaliskuun jälkeen erinäisten peruuntumisten myötä ehtinyt taas kokkailemaan ruuaksi muutakin kuin purkkitonnikalaa tomaattipyreellä (ei muuten ole hullumpaa) ja nyt huomaan bisnesten hellittävän opiskelujenkin suhteen siinä määrin, että ajatuskapasiteettia riittää jopa reseptijutuille. Syy blogihiljaisuudelle onkin yksinkertaisesti se, että kaikkea ei vain elämässä ehdi tai jaksa tehdä yhtä aikaa, vaikka motivaatiota olisikin.

Nyt kun yliopiston puolelta niin opiskelu- kuin vapaa-ajanprojektitkin ovat olleet jäissä, kaipaan kuollakseni tekemistä ja menemistä, joten ehkä kesästä tulee edes vähän talvea reseptirikkaampi taikinataikurinkin osalta. Ainakin nyt rustailen tätä innolla!

Kaivelin ruokakuvien suhteen huolestuttavan niukkaa kuvavarastoani ja jakoon lähtee tämä yhden pikaisen räpsyn ikuistama banaani-toffeepiirakka, jonka myös jotakuinkin yhtä pikaisesti ideoin ja leivoin. Lopputulos oli ehkä ennemminkin banaanileipä- kuin piirakkamainen, mutta kutsuttakoon sitä nyt piirakaksi. Mutta tässä on toffeeta, tarvitseeko enempää tietäkään?



Banaani-toffeepiirakka:

2 banaania
2 munaa
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
50 g margariinia
N.10 tsinuskitoffee karkkia (tms.)

Kuori ja soseuta banaanit sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon munat sekä sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sulata lopuksi margariini ja sekoita joukkoon.

Voitele halkaisijaltaan n. 25 senttinen piirakkavuoka ja voitele se kevyesti. Kaada taikina vuokaan.

Paloittele toffeekarkit ja ripottele piirakan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla n. 35min. Nauti hieman jäähtyneenä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti