lauantai 16. toukokuuta 2020

Tomaatti-pestopiirakka


Tässä tiivistyvät taas ne jokseenkin jo tutut kolme asiaa, joista en suoraan sanottuna voi saada tarpeekseni ja jotka maistuvat jotakuinkin aina hyvältä: kirsikkatomaatit, basilika ja parmesaani. Etenkin, kun se basilika on pestossa, jolloin kaupanpäälisiksi saa aina myös sitä parmesaania. Jestas, ei vain voi olla parempaa.  Sen lisäksi, että löytyy paremesaania ja basilikaa, söin tämän kyseisen piirakan ystäväni kanssa kahdestaan yhden iltapäivän aikana, joten makunsa puolesta se tosiaan painii raskaassa sarjassa. Paitsi, että on oikeasti raikas ja täydellisen suolainen. Tein myös löydön juustohyllyltä, kun nappasin täytteeseen basilikatuorejuustoa. Purkista viimeisiä rippeitä nuoleskellessani päätin, että tätä ostetaan seuraavan tilaisuuden tullen voileipäkekseille. Vahva suositus!




Tomaatti-basilikapiirakka:

Pohja:
3 dl vehäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 muna

Täyte:
200 g basilikatuorejuustoa
2 dl maitoa
2 munaa
1 dl vihreää pestoa
Ripaus suolaa
Mustapippuria myllystä

n. 200 g kirsikkatomaatteja

Lisäksi:
Tuoretta basilikaa


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää margariini sekä muna ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin odottamaan.

Notkista basilikatuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon maito, munat sekä pesto. Mausta ripauksella suolaa sekä reilulla kädellä mustapippuria.

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.

Voitele tai öljyä halkaisijaltaan n. 27 senttinen piirakkavuoka ja painele pohjataikina lusikan avulla sen pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla n. 5 minuuttia. Kaada sitten basilikatäyte vuokaan. Asettele kirsikkatomaatit täytteen joukkoon ja paista piirakkaa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile se sitten tuoreen basilikan kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti