Tässä tiivistyvät
taas ne jokseenkin jo tutut kolme asiaa, joista en suoraan sanottuna voi saada
tarpeekseni ja jotka maistuvat jotakuinkin aina hyvältä: kirsikkatomaatit,
basilika ja parmesaani. Etenkin, kun se basilika on pestossa, jolloin
kaupanpäälisiksi saa aina myös sitä parmesaania. Jestas, ei vain voi olla
parempaa. Sen lisäksi, että
löytyy paremesaania ja basilikaa, söin tämän kyseisen piirakan ystäväni kanssa
kahdestaan yhden iltapäivän aikana, joten makunsa puolesta se tosiaan painii
raskaassa sarjassa. Paitsi, että on oikeasti raikas ja täydellisen suolainen. Tein myös löydön juustohyllyltä, kun nappasin täytteeseen basilikatuorejuustoa. Purkista viimeisiä rippeitä nuoleskellessani päätin, että tätä ostetaan seuraavan tilaisuuden tullen voileipäkekseille. Vahva suositus!
Tomaatti-basilikapiirakka:
Pohja:
3 dl vehäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl
leivinjauhetta
100 g margariinia
1 muna
Täyte:
200 g
basilikatuorejuustoa
2 dl maitoa
2 munaa
1 dl vihreää pestoa
Ripaus suolaa
Mustapippuria
myllystä
n. 200 g
kirsikkatomaatteja
Lisäksi:
Tuoretta basilikaa
Sekoita pohjan
kuivat aineet keskenään. Lisää margariini sekä muna ja sekoita tasaiseksi.
Siirrä taikina jääkaappiin odottamaan.
Notkista
basilikatuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon maito, munat sekä pesto. Mausta
ripauksella suolaa sekä reilulla kädellä mustapippuria.
Pese ja halkaise
kirsikkatomaatit.
Voitele tai öljyä
halkaisijaltaan n. 27 senttinen piirakkavuoka ja painele pohjataikina lusikan
avulla sen pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200
asteisen uunin keskitasolla n. 5 minuuttia. Kaada sitten basilikatäyte vuokaan.
Asettele kirsikkatomaatit täytteen joukkoon ja paista piirakkaa n. 30 minuuttia
tai kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piirakan
jäähtyä ja tarjoile se sitten tuoreen basilikan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti