Parin viimeviikon
olen värkkäillyt arkiruokia ja leiponut pikkuisia sitruunaleivoksia, joista en
ottanut kuvaa ennen kuin katosivat parempiin suihin. Mutta ei kai niitä
arkiruokareseptejä voi koskaan olla liikaa? Syödä pitää sentään joka päivä.
Varmaankin siitä syystä huomaan taas kirjoittavani sosekeittoreseptiä.
Parsakaalista tällä kertaa.
Parsakaalisosekeitto:
3 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
n.600 g perunaa
1 kasvisliemikuutio
500 g parsakaalia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 rkl
valkoviinietikkaa
Mustapippuria
suolaa
Kuori ja paloittele
sipulit sekä perunat. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja kuullota sipuleita
siinä muutama minuutti. Lisää kattilaan perunat sekä vettä niin, että perunat
peittyvät. Murenna joukkoon myös kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
Paloittele sillä
välin parsakaali varsineen ja lisää kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä, mutta
parsakaalit kannattaa asetella kattilaan siten, että kukinnot jäävät
vedenpinnan yläpuolelle. Keitä kasviksia sitten 10-15 minuuttia niin, että ne
ovat kypsiä.
Kaada osa
keitinliemestä mukiin ja soseuta perunat ja parsakaalit sauvasekoittimella.
Ohenna sosetta tarvittaessa keitinliemellä ja vedellä, mikäli liemi loppuu.
Nosta keitto vielä takaisin liedelle, miedolle lämmölle ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Mausta keitto
valkoviinietikalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Anna keiton kiehahtaa ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti