tiistai 2. huhtikuuta 2019

Parsakaalisosekeitto


Parin viimeviikon olen värkkäillyt arkiruokia ja leiponut pikkuisia sitruunaleivoksia, joista en ottanut kuvaa ennen kuin katosivat parempiin suihin. Mutta ei kai niitä arkiruokareseptejä voi koskaan olla liikaa? Syödä pitää sentään joka päivä. Varmaankin siitä syystä huomaan taas kirjoittavani sosekeittoreseptiä. Parsakaalista tällä kertaa.



Parsakaalisosekeitto:
3 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
n.600 g perunaa
1 kasvisliemikuutio
500 g parsakaalia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 rkl valkoviinietikkaa
Mustapippuria
suolaa

Kuori ja paloittele sipulit sekä perunat. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja kuullota sipuleita siinä muutama minuutti. Lisää kattilaan perunat sekä vettä niin, että perunat peittyvät. Murenna joukkoon myös kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

Paloittele sillä välin parsakaali varsineen ja lisää kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä, mutta parsakaalit kannattaa asetella kattilaan siten, että kukinnot jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Keitä kasviksia sitten 10-15 minuuttia niin, että ne ovat kypsiä.

Kaada osa keitinliemestä mukiin ja soseuta perunat ja parsakaalit sauvasekoittimella. Ohenna sosetta tarvittaessa keitinliemellä ja vedellä, mikäli liemi loppuu.

Nosta keitto vielä takaisin liedelle, miedolle lämmölle ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta keitto valkoviinietikalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.

Anna keiton kiehahtaa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti