lauantai 13. huhtikuuta 2019

Maapähkinäruudut


En uskaltaudu uhoamaan, että tässä tulisi mokkapalojen haastaja, mutta pähkinäiset ruudut valloittavat kyllä varmasti. Resepti on jopa mokkapaloja helpompi ja päälleen leivokset saavat porkkanakakkumaisen tuorejuustokuorrutteen, joka tuo mehevyyttä ja taittaa täyteläisen pähkinän makua. Viimeistelyksi tietysti paahdettuja maapähkinöitä (joita kannattaa kokeilla vaikka ihan yksinäänkin).



Maapähkinäruudut:
pellillinen

6 munaa
4 dl sokeria
300 g maapähkinävoita
4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 rkl kinuskikastiketta

Lisäksi:
maapähkinöitä

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita toisessa kulhossa maapähkinävoin joukkoon maito, aluksi pienissä erissä.

Lisää munasokerivaahtoon maapähkinävoiseos sekä vehnäjauhot siivilän läpi vuorotellen muutamassa erässä. Vältä rajua tai ylimääräistä sekoittamista. Lisää myös leivinjauhe.

Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n.25 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.

Nosta kakku pois pelliltä jäähtymään.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja mausta kinuskikastikkeella, niin että se saa vähän makeutta.

Kuorruta ruudut jäähtyneinä ja koristele esimerkiksi paahdetuilla pähkinöillä

Pähkinät paahtuvat helposti, kun vain kaadat kuumalle kuivalle pannulle pari kourallista maapähkinöitä ja annat niiden paahtua noin vartin ajan välillä sekoitellen. Pähkinät saavat väriä pintaan ja kuoret alkavat irrota. Anna pähkinöiden jäähtyä ja hiero sitten kuoret irti. Murskaa kevyesti ja ripottele pähkinäruutujen päälle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti