En uskaltaudu
uhoamaan, että tässä tulisi mokkapalojen haastaja, mutta pähkinäiset ruudut
valloittavat kyllä varmasti. Resepti on jopa mokkapaloja helpompi ja päälleen
leivokset saavat porkkanakakkumaisen tuorejuustokuorrutteen, joka tuo
mehevyyttä ja taittaa täyteläisen pähkinän makua. Viimeistelyksi tietysti
paahdettuja maapähkinöitä (joita kannattaa kokeilla vaikka ihan yksinäänkin).
Maapähkinäruudut:
pellillinen
6 munaa
4 dl sokeria
300 g
maapähkinävoita
4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
400 g maustamatonta
tuorejuustoa
n. 4 rkl
kinuskikastiketta
Lisäksi:
maapähkinöitä
Vatkaa
huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa
kulhossa maapähkinävoin joukkoon maito, aluksi pienissä erissä.
Lisää
munasokerivaahtoon maapähkinävoiseos sekä vehnäjauhot siivilän läpi vuorotellen
muutamassa erässä. Vältä rajua tai ylimääräistä sekoittamista. Lisää myös
leivinjauhe.
Vuoraa
korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200
asteisen uunin keskitasolla n.25 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
Nosta kakku pois
pelliltä jäähtymään.
Notkista tuorejuusto
kulhossa ja mausta kinuskikastikkeella, niin että se saa vähän makeutta.
Kuorruta ruudut
jäähtyneinä ja koristele esimerkiksi paahdetuilla pähkinöillä
Pähkinät paahtuvat
helposti, kun vain kaadat kuumalle kuivalle pannulle pari kourallista
maapähkinöitä ja annat niiden paahtua noin vartin ajan välillä sekoitellen.
Pähkinät saavat väriä pintaan ja kuoret alkavat irrota. Anna pähkinöiden
jäähtyä ja hiero sitten kuoret irti. Murskaa kevyesti ja ripottele
pähkinäruutujen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti