keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Appelsiinikakku suklaahipuilla


Uskokaa tai älkää, mutta joulumakeisten askarteluun viime vuonna ostamani maitosuklaalevy oli vielä viime lauantaina (6. huhtikuuta!) hengissä ja hyvinvoiva. Annoin ensimmäisen päähän pälkähtäneen idean viedä mennessään ja käytin suklaan rouheena appelsiinikuivakakkuun, joka tosin on kaikkea muuta kuin kuiva, ja sitä paitsi ihanan oranssi. Niin ja oikein mainion makuinenkin.




Suklaahippu- appelsiinikakku:

100 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
150 g maito- tai leivontasuklaata


Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat.

Pese appelsiinit huolella juuresharjalla ja raasta niistä kuoret raastimen hienommalla terällä. Lisää kuoriraaste sokerivaahtoon.

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Purista munasokeriseokseen toisen appelsiinin mehu kahdessa erässä lisäten välissä noin puolet jauhoseoksesta.

Sekoita joukkoon loput jauhot.


Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.

Voitele ja korppujauhota n. 1,2-1,5 l torvikakkuvuoka ja nostele taikina vuokaan.

Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla n.45 minuuttia. Vahdi paiston loppuvaiheessa, ettei pinta pääse tummumaan liikaa ja ota kakku siinä tapauksessa aiemmin pois uunista. Tarkista kypsyys puutikulla.

Koristele kakku halutessasi sulatetulla suklaalla, sokerikuorrutteella tai tuorejuustolla ja tarjoile jäähtyneenä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti