Uskokaa tai älkää,
mutta joulumakeisten askarteluun viime vuonna ostamani maitosuklaalevy oli
vielä viime lauantaina (6. huhtikuuta!) hengissä ja hyvinvoiva. Annoin
ensimmäisen päähän pälkähtäneen idean viedä mennessään ja käytin suklaan
rouheena appelsiinikuivakakkuun, joka tosin on kaikkea muuta kuin kuiva, ja
sitä paitsi ihanan oranssi. Niin ja oikein mainion makuinenkin.
Suklaahippu-
appelsiinikakku:
100 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 appelsiinin
raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
150 g maito- tai
leivontasuklaata
Vatkaa
huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat.
Pese appelsiinit
huolella juuresharjalla ja raasta niistä kuoret raastimen hienommalla terällä. Lisää kuoriraaste sokerivaahtoon.
Yhdistä kuivat
aineet keskenään.
Purista
munasokeriseokseen toisen appelsiinin mehu kahdessa erässä lisäten välissä noin
puolet jauhoseoksesta.
Sekoita joukkoon
loput jauhot.
Rouhi suklaa ja
lisää taikinan joukkoon.
Voitele ja
korppujauhota n. 1,2-1,5 l torvikakkuvuoka ja nostele taikina vuokaan.
Paista kakkua 175
asteisen uunin alatasolla n.45 minuuttia. Vahdi paiston loppuvaiheessa, ettei
pinta pääse tummumaan liikaa ja ota kakku siinä tapauksessa aiemmin pois
uunista. Tarkista kypsyys puutikulla.
Koristele kakku
halutessasi sulatetulla suklaalla, sokerikuorrutteella tai tuorejuustolla ja
tarjoile jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti