Inspiraationi tuntuu jatkavan samaa mitä-kaapista-löytyy-lentoa. Eilen innostuin piimästä ja löysin pääsiäisen hengessä tölkin persikoitakin (parasta ennen 2016, mutta ei mietitä sitä, hyviä olivat). Jostain syystä rosmariini ja vadelmat tulivat näiden ohella oitis mieleen. Yrttien käyttö jälkiruuissa ei ole mulle millään tasolla tuttu juttu, ruuan laitossakin lähinnä viimeisen vuoden aikana olen rohkaistunut reilummin roiskimaan yrttejä mausteeksi. Tällä kertaa sain yllättyä positiivisesti, sillä rosmariini toimii tässä mainiosti! Se tuo ihanan metsäisen sivumaun pannacottaan. Nappaa siis idea pirteännäyttävään pääsiäisjälkkäriin, joka ei ole turhan tuhti taikka makea - säilykepersikosita huolimatta.
Piimä-rosmariinipannacotat:
5-6kpl
3 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Oksa rosmariinia
5 dl rasvatonta
piimää
1 tlk (125g)
persikoita mehussa
1 rkl sitruunan
mehua
n.100 g
pakastevadelmia
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
Muutama rosmariinin
lehti
Tai
Tuoreita vadelmia
Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan
kerma sekä sokerit ja lisää rosmariini. Kuumenna seos hiljalleen ja anna kiehua
noin minuutin ajan.
Jäähdytä kermaseosta
sekoitellen noin viisi minuuttia. Nosta rosmariininoksa pois. Purista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kermaseoksen joukkoon.
Lisää piimä kokoajan
reippaasti sekoittaen.
Kaada pannacottaseos
5-6 lasiin ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Valuta
säilykepersikat ja paloittele ne kuutioiksi. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja
siirrä jääkaappiin odottamaan.
Mittaa pieneen
kasariin pakastevadelmat, sokeri, sitruunanmehu sekä vesi ja rosmariini.
Kiehauta seos nopeasti ja siirrä sitten heti kylmään astiaan ja jääkaappiin
jotta vadelmat eivät hajoaisi. Jos käytät tuoreita vadelmia, ne voi käyttää
sellaisenaan.
Jaa persikat sekä
vadelmat hyytyneiden pannacottien päälle ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti