Pitkästä aikaa
leivoin jotain makeaa. Ja pitkästä aikaa oikein kunnon yllätysmomentilla,
keksit ovat mulle meinaan vähän tuntemattomampaa maaperää. Hommailinkin sitten
samalla kertaa kahta eri makua, inspiroituen kotoa löytyvistä aineksista. Tässä
versioista toinen, uskomattoman rapeat mantelikeksit, jotka saavat
lisärakennetta ja makua kaurahiutaleista.
Rapeat mantelikeksit
n.25 kpl
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl
mantelirouhetta
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl
kaurahiutaleita
0,5 tl ruokasoodaa
0,75 tl kanelia
Valkosuklaata
Vatkaa margariini ja
sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä kuivat
aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina
kahden teelusikan avulla nokareiksi pellille ja painele keot sitten sormin
tasaisiksi, n.0,5 cm paksuisiksi pyöreiksi kiekoiksi.
Paista keksejä 200
asteisen uunin keskitasolla n.9 minuuttia.
Sulata pari riviä
valkosuklaata varovasti mikrossa ja pursota suklaa raidoiksi keksien päälle.
Tosi herkullisen näkösiä keksejä 😍👌
VastaaPoista