maanantai 29. tammikuuta 2018

Rapeat mantelikeksit

Pitkästä aikaa leivoin jotain makeaa. Ja pitkästä aikaa oikein kunnon yllätysmomentilla, keksit ovat mulle meinaan vähän tuntemattomampaa maaperää. Hommailinkin sitten samalla kertaa kahta eri makua, inspiroituen kotoa löytyvistä aineksista. Tässä versioista toinen, uskomattoman rapeat mantelikeksit, jotka saavat lisärakennetta ja makua kaurahiutaleista.




Rapeat mantelikeksit
n.25 kpl

100 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl mantelirouhetta
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita
0,5 tl ruokasoodaa
0,75 tl kanelia

Valkosuklaata


Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina kahden teelusikan avulla nokareiksi pellille ja painele keot sitten sormin tasaisiksi, n.0,5 cm paksuisiksi pyöreiksi kiekoiksi.

Paista keksejä 200 asteisen uunin keskitasolla n.9 minuuttia.


Sulata pari riviä valkosuklaata varovasti mikrossa ja pursota suklaa raidoiksi keksien päälle.


1 kommentti: