lauantai 6. tammikuuta 2018

Pähkinäinen kinuskikakku

Olen huomannut suosivani kakkujen suhteen lähinnä marjoja. Kenties siksi, että on aina hienoa hyödyntää itse viljeltyjä, kerättyjä ja säilöttyjä raaka-aineita. Nyt leivoin kuitenkin jotain enemmän amerikkalaistyylistä, täytteen ja kuorrutuksen osalta vähän raskaampaa. Pohja on kuitenkin edelleen sokerikakku -versio ja koristelu yksinkertaisin mahdollinen, mutta sitäkin kauniimpi, vaikka itse sanonkin, ja mielestäni aika talvinen.



Pähkinäinen kinuskikakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaa
200 g maitorahkaa
150-200 g maapähkinävoita
n. 0,5 dl sokeria

Lisäksi:
Maitoa
n. 100 g kinuskikastiketta

Tuorejuustovoikreemi:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g voita
1,5 dl tomusokeria

Lisäksi:
n. 50 g pähkinärouhetta


Valmista ensin kakkupohja: vuoraa 18 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla sekä voitele ja korppujauhota reunat.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muutamassa erässä taikinaan varovasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkupohjaa 175 asteessa 30-35 minuuttia. Kakkupohjan voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, se säilyy hyvänä muutamia päiviä pakastamatta.

Kokoa kakku mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa ensin kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota  sitten kerma. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon maapähkinävoi sekä sokeri.

Yhdistä pähkinäseos kermavaahtoon.

Kostuta alimmainen kakkupohjakerros huolellisesti maidolla. Valuta päälle kinuskikastiketta niin, että sitä on suurin piirtein joka puolella. Lisää sitten noin puolet täytteestä.

Nosta päälle seuraava kakkupohjalevy ja kostuta sekä täytä edellisen tapaan. Lisää lopuksi viimeinen pohjalevy ja kostuta sekin huolellisesti.

Koristele kakku mieluiten vasta tarjoilupäivänä. Valmista tuorejuustovoikreemi vaahdottamalla ensin huoneenlämpöinen voi sekä osa tomusokerista. Lisää sitten tuorejuusto, sekä loppu sokeri ja vatkaa seosta jonkin aikaa.

Kuorruta kakku voikreemillä ja koristele pähkinärouheella.



Vinkki! Mielestäni tälle kakulle sopisi mainiosti myös perinteisen kinuskikakun koristelu. Ohje löytyykarpalo-kinuskikakun reseptistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti