Olen huomannut
suosivani kakkujen suhteen lähinnä marjoja. Kenties siksi, että on aina hienoa
hyödyntää itse viljeltyjä, kerättyjä ja säilöttyjä raaka-aineita. Nyt leivoin
kuitenkin jotain enemmän amerikkalaistyylistä, täytteen ja kuorrutuksen osalta
vähän raskaampaa. Pohja on kuitenkin edelleen sokerikakku -versio ja koristelu
yksinkertaisin mahdollinen, mutta sitäkin kauniimpi, vaikka itse sanonkin, ja mielestäni aika talvinen.
Pähkinäinen kinuskikakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl
perunajauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
200 g maitorahkaa
150-200 g
maapähkinävoita
n. 0,5 dl sokeria
Lisäksi:
Maitoa
n. 100 g
kinuskikastiketta
Tuorejuustovoikreemi:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
200 g voita
1,5 dl tomusokeria
Lisäksi:
n. 50 g
pähkinärouhetta
Valmista ensin
kakkupohja: vuoraa 18 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla sekä voitele ja
korppujauhota reunat.
Vaahdota
huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi
sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muutamassa
erässä taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina
vuokaan ja paista kakkupohjaa 175 asteessa 30-35 minuuttia. Kakkupohjan voi
tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, se säilyy hyvänä muutamia päiviä
pakastamatta.
Kokoa kakku
mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa ensin kakkupohja kolmeen osaan.
Vaahdota sitten kerma. Sekoita toisessa
kulhossa rahkan joukkoon maapähkinävoi sekä sokeri.
Yhdistä pähkinäseos
kermavaahtoon.
Kostuta alimmainen
kakkupohjakerros huolellisesti maidolla. Valuta päälle kinuskikastiketta niin,
että sitä on suurin piirtein joka puolella. Lisää sitten noin puolet
täytteestä.
Nosta päälle
seuraava kakkupohjalevy ja kostuta sekä täytä edellisen tapaan. Lisää lopuksi
viimeinen pohjalevy ja kostuta sekin huolellisesti.
Koristele kakku
mieluiten vasta tarjoilupäivänä. Valmista tuorejuustovoikreemi vaahdottamalla
ensin huoneenlämpöinen voi sekä osa tomusokerista. Lisää sitten tuorejuusto,
sekä loppu sokeri ja vatkaa seosta jonkin aikaa.
Kuorruta kakku
voikreemillä ja koristele pähkinärouheella.
Vinkki! Mielestäni tälle kakulle sopisi
mainiosti myös perinteisen kinuskikakun koristelu. Ohje löytyykarpalo-kinuskikakun reseptistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti