Suunnittelin
kovasti, että joululomalla leipoisin ja kokkaisin hävikkiruokaa joulun
tähteistä. Lopulta oikeastaan mitään ei enää ollut jäljellä. Jouluruoan suurena
fanina olisi pistellyt poskeeni laatikoita ja rosollia mieluusti vielä pari
päivää pitempäänkin. Juustoja sen sijaan oli kaappi pyhien jälkeen pullollaan.
Vaikka juustoissa ei heti päiväys tulekaan vastaan, niin jotain edes vähän
"hävikkiherkun" suuntaista leipoakseni kehittelin, jokseenkin
lennossa, tämän jauhelihapiirakan, joka saa pehmeästi makua
chili-tuorejuustosta.
Maukas jauhelihapiirakka:
Pohja:
1 ps
perunasosejauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
100 g margariinia
n. 4 rkl kylmää
vettä
Täyte:
350 g
naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Puolikas paprika
2 reilun kokoista
porkkanaa
Loraus (oliivi)öljyä
Paprikajauhetta
200 g maustettua
tuorejuustoa chili
2 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
Mustapippuria
myllystä
Päälle:
50 g emmental
juustoraastetta
Sekoita pohjan
kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon margariini. Lisää sitten kylmää
vettä, tarvittaessa enemmän kuin 4 rkl, niin että taikinasta saa muotoiltua
kiinteän pallon. Nosta pohjataikina jääkaappiin.
Kuori ja hienonna
sipulit. Kuutioi paprika sekä raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna pannulla
loraus oliiviöljyä. Kuullota sipulit. Lisää sitten paprika sekä porkkana ja
muutaman minuutin kuluttua jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää.
Mausta paprikajauheella.
Voitele tai öljyä n.
28 senttinen pyöreä piirakkavuoka ja painele pohjataikina sen pohjalle ja
reunoille. Levitä päälle täyte.
Notkista tuorejuusto
kulhossa. Sekoita joukkoon maito, munat sekä mausteet. Kaada seos
piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista piirakkaa 200
asteisessa uunissa n. 25minuuttia, kunnes pinta on saanut kaunista väriä ja
munamaito on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti