keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Maukas jauhelihapiirakka

Suunnittelin kovasti, että joululomalla leipoisin ja kokkaisin hävikkiruokaa joulun tähteistä. Lopulta oikeastaan mitään ei enää ollut jäljellä. Jouluruoan suurena fanina olisi pistellyt poskeeni laatikoita ja rosollia mieluusti vielä pari päivää pitempäänkin. Juustoja sen sijaan oli kaappi pyhien jälkeen pullollaan. Vaikka juustoissa ei heti päiväys tulekaan vastaan, niin jotain edes vähän "hävikkiherkun" suuntaista leipoakseni kehittelin, jokseenkin lennossa, tämän jauhelihapiirakan, joka saa pehmeästi makua chili-tuorejuustosta.



Maukas jauhelihapiirakka:

Pohja:
1 ps perunasosejauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
100 g margariinia
n. 4 rkl kylmää vettä

Täyte:
350 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Puolikas paprika
2 reilun kokoista porkkanaa
Loraus (oliivi)öljyä
Paprikajauhetta

200 g maustettua tuorejuustoa chili
2 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
Mustapippuria myllystä

Päälle:
50 g emmental juustoraastetta


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon margariini. Lisää sitten kylmää vettä, tarvittaessa enemmän kuin 4 rkl, niin että taikinasta saa muotoiltua kiinteän pallon. Nosta pohjataikina jääkaappiin.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika sekä raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Kuullota sipulit. Lisää sitten paprika sekä porkkana ja muutaman minuutin kuluttua jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta paprikajauheella.

Voitele tai öljyä n. 28 senttinen pyöreä piirakkavuoka ja painele pohjataikina sen pohjalle ja reunoille. Levitä päälle täyte.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon maito, munat sekä mausteet. Kaada seos piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.


Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 25minuuttia, kunnes pinta on saanut kaunista väriä ja munamaito on hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti