En ole
erityisempiä kokkaillut tässä viimeisten parin viikon aikana. Vaikka oma
jouluruokailuni ei luiskahtanut mitenkään överiksi herkutteluksi, kuin ehkä
juustojen osalta, olen kai sitten päättänyt edistää muun perheen jouluähkystä
toipumista ja jättänyt makeiden leipomiset sikseen. Arkiruoat taas ovat olleet nimenomaan
arkisia. Kevään ylioppilaskirjoitukset ovat alkaneet työllistää ja olen tullut
kotiin joka päivä kiireisenä ja nälkäisenä tai vähintään kiireisenä tai nälkäisenä. Tänään minulla oli
aikaa, mutta sitä vastoin aika niukasti raaka-aineita eikä intressejä (taikka
lompakkoa mukana koulussa) käydä kaupassa. Kotona jo tovin majaillut
kikhernepurkki kuitenkin riitti inspiraation lähteeksi. Olen rakastunut
kikherneiden ja juustokuminan makuun aivan ikihyviksi. Meinasin tehdä
kikhernepyöryköitä, ne olivat viimeksi niin hyviä, mutta lopulta olin liian
laiska möyhimään pyörykkämassaa saati pyörittelemään siitä mitään syömistä.
Heh. Teinpä sitten keittoa, mutta yhtä lailla siinä maistuvat kikherneet ja
juustokumina, ah.
Kikherne-perunasosekeitto:
500 g
jauhoisia perunoita
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1 tlk
(230g) kikherneitä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
siirappia
1 dl
kermaa
Kuori
ja paloittele perunat ja sipulit kattilaan. Lisää vettä n. 0,5 litraa ja
kuumenna kiehuvaksi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Valuta
ja huuhtele perunoiden kiehuessa kikherneet.
Kaada
osa keitinvedestä mukiin. Lisää kikherneet ja soseuta perunat ja herneet
sauvasekoittimella. Ohenna sosetta perunoiden keitinvedellä ja tarvittaessa
lisää vielä hanavettä, mikäli keitto on paksua.
Nosta
kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet sekä kerma.
Suosittelen korvaamaan suolan soijakastikkeella, se oli kuitenkin meiltä
päässyt loppumaan.
Tarjoile
keitto krutonkien, siemenien tai pähkinöiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti