sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Lehtikaali- kesäkurpitsapiiras


Tässäpä kuukauden teema: kesäkurpitsa ja lehtikaali. Yhtä pahasti helisen punajuurten kanssa. Sain kuitenkin taas huomata, että itselle vieraampiakin raaka-aineita kannattaa vain kokeilla rohkeasti erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, tämä piirakka nimittäin toimii. Lehtikaali on lopulta osoittautunut hyvin pinaatin kaltaiseksi, eli missä on pinaattia, voi olla lehtikaaltakin. Rohkeasti satokausituotteet käyttöön!



Lehtikaali- kesäkurpitsapiirakka:

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
1,5 dl maustamatonta jogurttia
0,75 dl öljyä

Täyte:
50 g lehtikaalia
200 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
1 prk (240 g) maustettua ranskankermaa valkosipuli-yrtti
0,5 dl maitoa
2 munaa
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
n. 70 g mustia oliiveja


Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jogurtti sekä öljy ja sekoita käsin tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista. Siirrä taikina jääkaappiin.

Silppua lehtikaali ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna pannulla loraus öljyä. Lisää pannulle valkosipulit sekä kesäkurpitsat ja suola. Lisää muutaman minuutin kuluttua myös lehtikaalit. Kuullota vihanneksia n. 5 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Sekoita kulhossa ranskankerman joukkoon, maito, munat sekä suola ja mustapippuri.

Puolita oliivit.

Painele pohjataikina halkaisijaltaan n.27 cm leveän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle kesäkurpitsat ja lehtikaalit sekä oliivit. Kaada päälle ranskankermaseos.

Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuutti niin, että täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä.

Anna piirakan vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti