Tässäpä kuukauden
teema: kesäkurpitsa ja lehtikaali. Yhtä pahasti helisen punajuurten kanssa.
Sain kuitenkin taas huomata, että itselle vieraampiakin raaka-aineita kannattaa
vain kokeilla rohkeasti erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, tämä piirakka
nimittäin toimii. Lehtikaali on lopulta osoittautunut hyvin pinaatin
kaltaiseksi, eli missä on pinaattia, voi olla lehtikaaltakin. Rohkeasti
satokausituotteet käyttöön!
Lehtikaali-
kesäkurpitsapiirakka:
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,25 tl
leivinjauhetta
1,5 dl maustamatonta
jogurttia
0,75 dl öljyä
Täyte:
50 g lehtikaalia
200 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
1 prk (240 g)
maustettua ranskankermaa valkosipuli-yrtti
0,5 dl maitoa
2 munaa
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
n. 70 g mustia
oliiveja
Sekoita
pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jogurtti sekä öljy ja
sekoita käsin tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista. Siirrä taikina jääkaappiin.
Silppua lehtikaali
ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna pannulla
loraus öljyä. Lisää pannulle valkosipulit sekä kesäkurpitsat ja suola. Lisää
muutaman minuutin kuluttua myös lehtikaalit. Kuullota vihanneksia n. 5
minuuttia. Jätä jäähtymään.
Sekoita kulhossa
ranskankerman joukkoon, maito, munat sekä suola ja mustapippuri.
Puolita oliivit.
Painele pohjataikina
halkaisijaltaan n.27 cm leveän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä
pohjalle kesäkurpitsat ja lehtikaalit sekä oliivit. Kaada päälle
ranskankermaseos.
Paista piirakkaa 200
asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuutti niin, että täyte on hyytynyt ja
reunat ovat saaneet väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti