Punaherukat on
täällä! Ja tämä kakku on mitä helpoin tapa hyödyntää herukoita leivonnassa.
Murean mehevä kakku saa marjoista kirpeyttä ja, kuten arvatakin jo saattaa,
loraus vaniljakastiketta on taas kaiken kruunu, muttei kuitenkaan
välttämättömyys. Pitänee myös paljastaa, että tämä resepti on munaton vain ja
ainoastaan siksi, ettei leipomisinnon hetkellä kaapissa sattunut munia olemaan.
Myös leivinjauheen korvasin ruokasoodalla samasta syystä. Opinpahan, etteivät
munat ole kuivakakussakaan mikään must.
Punaherukkakakku:
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 dl maitoa
2 tl soodaa
4 tl vanijasokeria
4 dl punaherukoita
Vatkaa
huoneenlämpöinen rasva sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää ne sokerivaahdon joukkoon muutamassa erässä
vuorotellen maidon kanssa. Jätä viimeiseksi erä kuivia aineita.
Lisää lopuksi
punaherukat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne taikinaan
jäisinä.
Voitele n. 1,5 l
vetoinen leipä- tai kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
Paista kakkua 175
asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys grillitikulla. Kakku
kannattaa myös kääntää paiston puolivälissä, jotta se kypsyisi mahdollisimman
tasaisesti.
Anna kakun jäähtyä
ennen tarjoilua ja nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti