maanantai 16. heinäkuuta 2018

Munaton punaherukkakakku


Punaherukat on täällä! Ja tämä kakku on mitä helpoin tapa hyödyntää herukoita leivonnassa. Murean mehevä kakku saa marjoista kirpeyttä ja, kuten arvatakin jo saattaa, loraus vaniljakastiketta on taas kaiken kruunu, muttei kuitenkaan välttämättömyys. Pitänee myös paljastaa, että tämä resepti on munaton vain ja ainoastaan siksi, ettei leipomisinnon hetkellä kaapissa sattunut munia olemaan. Myös leivinjauheen korvasin ruokasoodalla samasta syystä. Opinpahan, etteivät munat ole kuivakakussakaan mikään must.



Punaherukkakakku:

150 g margariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 dl maitoa
2 tl soodaa
4 tl vanijasokeria
4 dl punaherukoita

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokerivaahdon joukkoon muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa. Jätä viimeiseksi erä kuivia aineita.

Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne taikinaan jäisinä.

Voitele n. 1,5 l vetoinen leipä- tai kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys grillitikulla. Kakku kannattaa myös kääntää paiston puolivälissä, jotta se kypsyisi mahdollisimman tasaisesti.

Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua ja nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti