keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Appelsiini-suklaakakku


Päätin jo viikonloppuna, että keskiviikko on leivontapäivä, onhan huomenna 8.3 naistenpäivä. Se, mitä leipoisin valkeni minulle kuitenkin vasta kun söin aamupalalla appelsiinin. Päässäni muisto irtokarkkihyllyn appelsiinisuklaista, niistä appelsiinilohkon mallisista, yhdistyi kakussa kaapissa lymyilevään suklaalevyyn ja suussa maistuvaan appelsiiniin. Ja kun tekee keikauskakun, on se koristeluvapaa ja valmis heti keikattuaan vuoasta lautaselle. Hyvää naistenpäivää.



Appelsiini-suklaakakku:

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa

Lisäksi appelsiinitaikinaan:
yhden appelsiinin raastettu kuori
Puolikkaan appelsiinin mehu
0,5 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi suklaataikinaan:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g leivontasuklaata (50%)

Koristeappelsiinit:
1 appelsiini
1 dl vettä
2 rkl sokeria

Aloita appelsiinien karamellisoinnista (koristeet). Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä ja leikkaa se noin 0,5 cm levyisiksi siivuiksi. Mittaa laakeaan kattilaan vesi ja 2rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää appelsiinisiivut. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Jaa munasokeritaikina puoliksi kahteen eri kulhoon.

Pese jäljellä oleva appelsiini kevyesti harjaten. Raasta sen kuori appelsiinitaikinaan. Lisää myös 0,5 dl sokeria. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää appelsiinitaikinaan sitten vuorotellen kuivia aineita sekä appelsiinimehua niin, että lisäät viimeisenä kuiva-aineseosta.

Tee sitten suklaataikina loppuun. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeriseokseen vuorotellen maitoa ja kuiva-aineseosta niin, että lisäät viimeiseksi kuivia aineita. Sulata lopuksi suklaa varovasti mikrossa ja sekoita suklaataikinan joukkoon.

Jos taikinat ovat merkittävästi eripaksuisia, lisää löysempään vähän vehnäjauhoja.

Pingota 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. Kuivaa kattilassa pehmenneet appelsiinisiivut kevyesti ja asettele ne vuoan pohjalle. Kaada vuokaan sitten vuorotellen suklaa- ja appelsiinitaikinaa. Pyöräytä lusikalla muutaman kerran ja levitä taikina tasaiseksi.

Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku tarjoiluastialle.




4 kommenttia:

  1. Sattumaa, minäkin yhdistin juuri appelsiinia ja suklaata. :D Toimii hyvin yhdessä. Ihana idea koristeluun nuo appelsiinit. Hyvää Naistenpäivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään lähestyminen ja appelsiinisesonki varmaan tehnyt tehtävänsä ;)

      Poista
  2. Keikauskakut on kyllä tosi käteviä ja näyttäviä! Tosi kauniita nuo appelsiinit tuossa päällä ♥ Ja ne irtokarkkihyllyn appelsiinisuklaat on ihania! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli nyt mieleen, että siinähän olisi ihan kirsikka tämän kakun päälle, kun rouhisi niitä suklaita taikinan joukkoon 😏

      Poista