keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Punajuuri-Broileripasta

Viimekesäisellä punajuurisadolla ei oikein ole juhlittu, mutta on sieltä kasvimaalta jotain keittiöönkin irronnut. Viimeiset jääkaapin pohjalla lojuneet punajuuret käytin tähän broileripastakastikkeeseen, joka on niin kuin punajuuri aina, huikean punainen. Valmistus on nopsa homma ja saat helposti huomattavasti säväyttävämpää arkiruokaa.




Punajuuri-broileripasta:
4 annosta

650g broilerin fileesuikaleita (maustamaton tai esim. hunajamarinoitu)
250 g punajuurta
2,5 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
0,75 tl suolaa
2 tl valkoviinietikkaa
Mustapippuria

Sinihome- tai fetajuustoa

Kypsennä broilerin fileesuikaleet pinnoitetulla pannulla tai kasarissa ja mausta kevyesti suolalla, jos käytät marinoimattomia.

Kuori ja suikaloi broilerin kypsyessä punajuuret. Lisää ne sekä kerma ja maito kanan sekaan. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta kunnes punajuuret ovat kypsiä ja kastike on paksuuntunut täyteläiseksi. Mausta suolalla, valkoviinietikalla ja mustapippurilla.


Tarjoile kastike spagetin ja sinihome- tai fetajuuston kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti