Viimekesäisellä
punajuurisadolla ei oikein ole juhlittu, mutta on sieltä kasvimaalta jotain
keittiöönkin irronnut. Viimeiset jääkaapin pohjalla lojuneet punajuuret käytin
tähän broileripastakastikkeeseen, joka on niin kuin punajuuri aina, huikean
punainen. Valmistus on nopsa homma ja saat helposti huomattavasti
säväyttävämpää arkiruokaa.
Punajuuri-broileripasta:
4 annosta
650g broilerin
fileesuikaleita (maustamaton tai esim. hunajamarinoitu)
250 g punajuurta
2,5 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
0,75 tl suolaa
2 tl
valkoviinietikkaa
Mustapippuria
Sinihome- tai
fetajuustoa
Kypsennä broilerin
fileesuikaleet pinnoitetulla pannulla tai kasarissa ja mausta kevyesti
suolalla, jos käytät marinoimattomia.
Kuori ja suikaloi
broilerin kypsyessä punajuuret. Lisää ne sekä kerma ja maito kanan sekaan. Anna
kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta kunnes punajuuret ovat kypsiä ja
kastike on paksuuntunut täyteläiseksi. Mausta suolalla, valkoviinietikalla ja
mustapippurilla.
Tarjoile kastike
spagetin ja sinihome- tai fetajuuston kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti